CORESI a devenit centrul comercial cu cel mai ridicat nivel de sustenabilitate din tara

Coresi_Shopping_Resort_RelaxareImmochan Romania a obtinut certificarea BREEAM Excellent pentru proiectul Coresi Shopping Resort din Brasov. Astfel, CORESI devine centrul comercial cu cel mai ridicat nivel de sustenabilitate din tara, primul din Romania si al doilea din Europa Centrala si de Est care a atins acest grad exigent de certificare. CORESI Shopping Center este cel mai mare proiect de regenerare urbana din Romania, ce propune locuitorilor din Brasov, celor din regiune, precum si turistilor, nu doar un centru comercial, ci si un loc inedit de petrecere a timpului, desfasuCoresi_Shopping_Resort_Skateparkrat pe 70.000 m.p. Designul Coresi a fost conceput de societatea de arhitectura Sua Kay Architects din Portugalia in parteneriat cu societatea locala Alter Ego. Provocarea a fost de a aduce inovatie proiectului si de a se detasa de ideile conventionale ce caracterizeaza dezvoltarea centrelor comerciale.

Am gandit implementarea cerintelor BREEAM inca din faza de concept a proiectului, fiind convinsi de importanta investitiei in acest demers, care ofera beneficii economice pe termen lung, prin eficientizarea costurilor operationale si prin impactul pozitiv pe intreg ciclul de viata al CorTatian Diaconu, Director General Immochan Romaniaesi Shopping Resort. Prin acest proiect, ne-am propus sa cream un loc de inalta calitate tehnica si ecologica, punand accent pe armonizarea cu caracteristicile urbane si cele ale mediului inconjurator’’, a declarat Tatian Diaconu, Director General Immochan Romania.

Procedura de certificare a proiectului Coresi Shopping Resort a fost coordonata de compania BuildGreen, ce a avut in vedere in analiza sa, in primul rand, impactul proiectului asupra mediului si reutilizarea urbana a terenului, Coresi fiind construit pe fosta platforma industriala Tractorul.

Colaborarea foarte buna cu autoritatile locale, partenerul Auchan si comerciantii care s-au alaturat acestui demers, a dus la implementarea tuturor masurilor de sustenabilitate prevazute de metodologia BREEAM, prin care s-a atins nivelul de certificare Excellent. Ca exemplu, in proiect s-au putut implementa toate cele 3 solutii de mobilitate urbana prevazute de BREEAM: piste de biciclete, prelungirea liniilor de transport public si sistemul de car sharing. Alte atuuri ale proiectului sunt reprezentate de eficienta energetica asigurata de izolatia si instalatiile inovatoare, lumina naturala, consumul redus de apa, materialele sustenabile folosite in constructie si consumul redus de energie, ce ofera clientilor si comerciantilor confortul si bunastarea de care au nevoie.

BREEAM este una dintre cele mai populare si mai exigente metodologii de certificare internationala a cladirilor sustenabile. Aceasta metodologie evalueaza cladirile pentru contributia la protectia mediului, printr-un sistem de credite structurat pe 5 niveluri de certificare: Pass, Good, Very Good, Excellent si Outstanding. Acest sistem analizeaza eficienta energetica si managementul proiectului, materialele folosite, tratarea deseurilor, transportul, ecologia zonei, eficienta utilizarii apei si poluarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.