Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Coty va încorpora etanol durabil în procesul de fabricare a parfumurilor

Coty x LanzaTechCoty, una dintre cele mai mari companii din industria cosmetică și de înfrumusețare din lume, va colabora cu LanzaTech, pentru a introduce etanol durabil obținut din captarea emisiilor de carbon în producția produselor de parfumerie.  

LanzaTech, lider în producția de ingrediente ecologice și durabile de ultimă generație, captează emisiile industriale (precum monoxidul de carbon și dioxidul de carbon produs în fabricarea oțelului) și procesează gazele reziduale într-o nouă sursă, mai durabilă de etanol.

În ultimii doi ani, specialiștii de știință ai lui Coty au lucrat alături de LanzaTech și partenerii săi de producție pentru a dezvolta un etanol durabil de înaltă puritate, potrivit pentru a fi utilizat în parfumuri. Drept urmare, prin acest parteneriat Coty va încorpora etanol durabil în procesul de fabricare a parfumurilor pentru majoritatea portofoliului de parfumuri, până în 2023.

„Durabilitatea este motorul suprem al inovației, iar Coty se concentrează pe crearea de produse remarcabile care sunt cu adevărat curate și ecologice. Etanolul este ingredientul principal achiziționat pentru categoria de parfumuri și, în timp, acest parteneriat cu LanzaTech va reduce semnificativ impactul produselor noastre asupra mediului”, a declarat Sue Y. Nabi, director executiv al Coty.

Etanolul este un ingredient esențial în produsele de parfumerie care permite dispersarea eficientă a aromelor. Parfumurile Coty conțin etanol provenit dintr-o gamă de materii prime naturale – inclusiv trestie de zahăr și sfeclă de zahăr – care utilizează pământ, apă și îngrășăminte. Acest nou etanol sustenabil produs din captarea carbonului utilizează un consum de apă aproape zero și reduce necesarul de terenuri agricole, susținând biodiversitatea.

Lucrând cu Quantis – consultanța independentă de sustenabilitate – Coty a realizat o evaluare a ciclului de viață și a rezultat că are un impact semnificativ redus asupra mediului înconjurător.

„Abordarea provocărilor privind protecția mediului înconjurător necesită colaborarea între mai multe sectoare. Suntem mândri că dezvoltăm acest parteneriat cu Coty pentru a arăta că reciclarea carbonului permite producția durabilă de parfumuri. Carbonul de unică folosință trebuie să fie de domeniul trecutului, iar prin acest proiect exemplificăm viziunea noastră asupra unui viitor „ Carbon Smart” în care consumatorii pot alege produse fabricate din carbon reciclat”, a declarat Jennifer Holmgren, Director Executiv al LanzaTech.

Parteneriatul propus cu LanzaTech este un pas important pentru Coty susținând tranziția către o afacere mai circulară pentru a crea o lumea mai durabilă și incluzivă.

Strategia ambițioasă „Beauty That Lasts’” a lui Coty – care este ghidată de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU – stabilește o serie de obiective, inclusiv o reducere cu 30% a emisiilor absolute de CO2 până în 2030.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...