Crosul Padurii by Telekom a adunat la start peste 1000 de alergatori

crosulpaduriiCrosul Padurii powered by Telekom, eveniment caritabil organizat in sprijinul unui proiect de mediu, a adunat in Parcul Tineretului peste 1000 de participanti. Acestia au alergat pentru a sustine impadurirea terenurilor degradate din sudul tarii, prin programul Padurea Copiilor. In 2015, Crosul Padurii a fost sustinut de Telekom Romania, prin campania Miscarea face bine powered by Dolce Sport. In ciuda vremii mohorate, aproximativ 700 de alergatori amatori si profesionisti si 300 de copii din totalul de 1350 de inscrisi au trecut linia de finish la cele 4 curse ale competitiei: cursele de 5 si 10 km, cursa de 15 km Kaufland si cursele Copiilor (500m si 1000m). Deviza editiei din acest an a fost „Alearga si zambeste!”.crosulpadurii2

Teodora_Palarie_Coordonator_Adopta un copac_Viitor_PlusPrin Padurea copiilor, ne-am propus inca de la inceputurile proiectului sa rezolvam doua probleme dificile: lipsa de paduri din zona de campie si refacerea terenurilor degradate. Am fost fericiti sa aflam ca prin evenimentele de alergare, sunt oameni care vor sa ne sustina! Astfel, prin achitarea taxei la cursele Crosului Padurii, fiecare participant a devenit un donator pentru padurile propriilor copii!”, a spus Teodora Palarie, coordonatorul programului de impaduriri, Padurea Copiilor.

Ca urmare a faptului ca Romania a pierdut 50% din suprafata impadurita in ultimii 100 de ani, zona cea mai vulnerabila la schimbarile climatice este sudul tarii. Inceput in 2007 sub indemnul „Adopta un copac!”, programul a contribuit pana in prezent la realizarea a peste 37 de hectare de padure (prin plantarea a peste 235.000 de puieti) pe terenuri degradate, in judetele slab impadurite din sudul Romaniei.

Inscrierea la cursele copiilor a avut si o nota educativa: copiii au fost invitati sa aduca o taxa simbolica de cel putin 2 kilograme de maculatura si 2 doze de aluminiu, pentru a intelege necesitatea colectarii selective si a reciclarii pentru mediul in care traiesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.