Crucea Rosie a lansat aplicatia de prim ajutor disponibila pentru iPhone

Crucea Rosie a lansat aplicatia de prim-ajutor pentru iPhone destinata instruirii in acordarea primului ajutor. Aplicatia are o interfata practica si un meniu care ofera posibilitatea navigarii usoare si rapide. Cele doua sectiuni disponibile „Invata” si „Urgente” ghideaza utilizatorii catre tipul de continut solicitat: informatie care ajuta in identificarea problemei, respectiv informatie ce explica modul de actiune odata ce problema a fost identificata. Pentru fiecare descarcare a aplicatiei real,- hypermarket doneaza 2 euro catre Crucea Rosie Romana pentru infiintarea Punctelor de Prim Ajutor in zonele izolate ale tarii, pentru primele 1000 de descarcari. In plus, ghidul va permite inscrierea directa la cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Rosie in orasul dumneavoastra.

„In Romania, numarul utilizatorilor de telefoane smart creste in fiecare zi. La fel si numarul aplicatiilor de tot felul, care fie ne relaxeaza, ne informeaza sau pur si simplu ne tin conectati. Aplicatia pe care o propune Crucea Rosie ne poate salva viata sau ne poate invata sa o salvam noi pe a cuiva. Un motiv destul de bun pentru a avea aceasta aplicatie la indemana in telefonul nostru. real,- Romania se alatura cu mult entuziasm in acest program, pentru ca este unul de viitor si pentru ca sustinem proiectele de prim ajutor, in general”, a declarat Michel Lamoot, Director General real,- Romania.

Sectiunea „Invata” a aplicatiei prezinta diverse situatii care necesita o interventie de prim ajutor. Pentru fiecare dintre acestea, aplicatia contribuie la intelegerea si recunoasterea problemei, iar instructiunile explica modul de actiune. De asemenea, este disponibila „sectiunea de studiu” despre cei patru pasi esentiali in acordarea primului ajutor, precum si optiunea de apelare la numarul de urgenta 112 insotita de indicatii despre informatiile esentiale care trebuie oferite in momentul solicitarii ajutorului medical specializat. Sectiunea „Urgente” este poate cea mai importanta, aceasta cuprinzând cele mai frecvent  posibile cazuri de accidente si instructiuni pas cu pas menite sa ajute efectiv in momentul in care salvatorul ofera primul ajutor intr-o situatie de criza. De asemenea, serviciul de urgenta 112 poate fi apelat direct din aceasta sectiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.