Crucea Rosie a lansat proiectul ”Voluntariatul – investitie pentru dezvoltare durabila”

Crucea Rosie lansare proiect- VoluntariatCrucea Rosie – Filiala Sector 6, in parteneriat cu Asociatia CSR Nest, a lansat lansat proiectul ”Voluntariatul – investitie pentru dezvoltare durabila”. Proiectul vizeaza dezvoltarea abilitatilor unui numar de minim 80 voluntari ai Crucii Roşii, prin cursuri de formare (Prim ajutor, Valori Umanitare, etc.) şi schimburi de experienta, in vederea creşterii capacitatii de interventie in relatia cu grupurile vulnerabile. Proiectul se va derula pe o perioada de 18 luni si se adreseaza cetatenilor care locuiesc sau muncesc in sectorul 6 Bucuresti, potentialilor voluntari si membri ai Crucii Rosii din Romania – Filiala Sector 6, precum si voluntarilor din alte organizatii neguvernamentale care realizeaza interventii pentru grupuri vulnerabile.

Ana Derumeaux, manager de proiect Crucea Rosie“Proiectul Voluntariatul – investitie pentru dezvoltare durabila isi propune sa puna in contact voluntari din filialele Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania cu voluntari din alte organizatii, pe de o parte, dar si voluntarii cu membrii din filiale sau din diverse alte organizatii, pe de alta parte. Scopul este de a stimula schimburile de idei si bune practici, dezvoltarea personala, consolidarea relatiilor si generarea de noi initiative. Totodata, proiectul propune o abordare care raspunde unor nevoi concrete identificate la nivelul grupurilor tinta si sprijina promovarea unor practici eficiente in domeniul voluntariatului”, a declarat Ana Derumeaux, manager de proiect.

”Voluntariatul – investitie pentru dezvoltare durabila” a pornit de la o serie de nevoi identificate la nivelul Crucii Rosii, respectiv: scaderea numarului de voluntari activi; lipsa unui ghid pentru coordonarea voluntarilor, adaptat specificului Crucii Rosii, care sa integreze toate etapele si instrumentele necesare pentru managementul voluntarilor; necesitatea unei mai bune recrutari si selectii de voluntari proveniti din medii socio-profesionale diferite, cu competente diverse si complementare, precum si actiuni pentru motivarea, supervizarea si evaluarea voluntarilor.

Proiectul are o valoare de 35.000 euro si este finantat in proportie de 85% prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.