Crucea Rosie a strans peste 2.400 de kilograme de alimente

Crucea Rosie Romana a colectat peste 2.400 de kilograme de alimente greu perisabile in perioada dinaintea Sarbatorilor Pascale, alimente care au fost distribuite persoanelor aflate in dificultate. Alimentele au fost stranse din hipermarketuri din patru orase – Bucuresti, Ploiesti, Brasov si Constanta. Cele patru evenimente s-au desfasurat in parteneriat cu Televiziunea Romana, la acestea participand vedete din lumea muzicii, a teatrului si a sportului.

“Incepand din luna septembrie 2009, datorita generozitatii partenerilor si a donatorilor sai, Banca de Alimente este unul dintre proiectele de succes ale Crucii Rosii Romane. In demersul nostru de a trai intr-o lume fara foame, avem alaturi cele mai importante lanturi de super si hypermarket-uri. In pragul Sarbatorilor Pascale, colaborarea noastra reprezinta un exemplu de umanitate, pentru a aduce lumina si bucuria in sufletele si pe masa celor nevoiasi. Orice persoana poate face acest lucru alaturandu-se programului Banca de Alimente si devenind donator”, a declarat Mihaela Geoana, presedinte al Crucii Rosii Romane.

Proiectul umanitar Banca de Alimente, lansat in urma de doi ani si jumatate, a fost implementat in septembrie 2009 cu scopul de a sprijini cu alimente de baza familiile sau persoanele singure care nu isi pot procura prin fortele proprii necesarul zilnic de hrana.

De atunci, proiectul a reusit sa ajute cu alimente si tichete sociale 59.785 de familii sau persoane singure. Fiecare persoana sprijinita a primit un pachet cu alimente de baza in greutate de 12 kg continand: ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuit, in total fiind distribuite 378.282 kg de alimente. Peste 11.000 de voluntari s-au implicat in colectarea produselor de la magazinele partenere, in distributia de flyere in magazine pentru a promova proiectul in randul cumparatorilor si in activitatea de distributie a pachetelor la domiciliul beneficiarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.