Crucea Rosie: Donatia de la OMV Petrom a fost utilizata pentru achizitia a 10 aparate de testare rapida

Crucea rosieCrucea Rosie Romana cu sprijinul financiar al OMV Petrom a achizitionat 10 aparate de testare rapida COVID si 300 de kituri de testare. Aparatele au ajuns in tara si sunt in procedura de configurare.

Acestea vor fi distribuite catre mai multe spitale din tara, in perioada imediat urmatoare, conform recomandarilor date de Ministerul Sanatatii,  singura autoritate care are o evidenta centralizata si actualizata la zi cu  necesarul spitalelor din Romania.

Aparatele de testare rapida sunt sisteme portabile complet automatizate, de generatie noua care utilizeaza tehnica RT-PCR in vederea detectarii genelor ce indica prezenta virusului SARS-COV-2. 

Datorita tehnicii revolutionare, aparatele au un grad ridicat de precizie, elimina riscul de contaminare si reduce timpii de asteptare pentru obtinerea unui rezultat. Astfel de la 24 de h timpi de asteptare pe aparate clasice, la 40 de minute timp de asteptare pentru aflarea rezultatului unui test pe aparatele de testare rapida.

Procesul de testare implica: prelevarea mostrelor din tactul respirator superior care sunt apoi prelucrate intr-un singur recipient in vederea extragerii, amplificarii si analizarii acidului nucleic prezent pentru obtinerea unui rezultat concludent.

Fiecare kit de diagnosticare COV19 prin tehnica PCR, contine 24 de mostre, fiind dotat cu intreaga linie necesara testarii (reactivi, micropipeta, centrifuga, instrumente pentru prelevarea mostrelor si recipiente pentru stocarea acestora). Cele 300 de kituri achizitionate vor putea asigura testarea a  7 200 de persoane. Valoarea aparatelor si a kit-urilor aferente este de 1.200.000 euro.

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, organizatia umanitara cu expertiza in prevenirea si combaterea imbolnavirilor si interventia in situatie de dezastre, este in colaborare permanenta cu autoritatile centrale si locale si ofera sprijin logistic, uman si material pentru a consolida raspunsul tarii noastre la amenintarea cu noul coronavirus (COVID-19).

#RomaniaSalveazaRomania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.