Connect with us

Hi, what are you looking for?

CSR EVENIMENTE

Crucea Rosie lanseaza campania de strangere de fonduri “Romania salveaza Romania”

crucea rosie romania salveaza romaniaCrucea Rosie Romana lanseaza campania nationala de strangere de fonduri “Romania salveaza Romania” in cadrul careia se pot dona 2 euro prin numarul special de SMS 8827, valabil in toate retelele de telefonie mobila din tara, fara costuri suplimentare.

Donatii pot fi facute si prin intermediul site-ului Crucii Rosii Romane: www.crucearosie.ro sau direct in contul campaniei RO59BRDE410SV24517324100 (Lei), deschis la BRD Agentia Piata Romana.

Iuliana Tudor, jurnalist TVR, ambasador al Crucii Rosii Romane este  ambasadorul oficial al campaniei umanitare de strangere de fonduri “Romania salveaza Romania”.

“ In aceste vremuri incerte, stim sigur un lucru: bunatatea si solidaritatea ne fac mai puternici. Pandemia COVID19 este o urgenta de sanatate globala care afecteaza viata si programul zilnic al fiecarei persoane. Am credinta ca fiecare dintre noi poate ajuta la infrangerea acestui virus. Este timpul sa fim uniti, este timpul sa ne implicam. Salvarea vine de la noi. Romania salveaza Romania!”, a declarant Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Rosii Romane.

De 144 de ani, Crucea Rosie Romana a fost alaturi de populatie, in prima linie a asistentei umanitare, in cele mai dificile perioade – inclusiv doua razboaie mondiale. Pandemia coronavirus de acum nu face exceptie. Incercam prin toate mijloacele sa venim in ajutorul tuturor categoriilor sociale afectate de pandemie. Avem nevoie de ajutorul tuturor celor care pot sustine actiunile noastre umanitare.

Donatiile colectate vor fi utilizate pentru:

 • Dotarea unitatilor sanitare de pe intreg teritoriul Romaniei cu aparatura medicala si materiale de stricta necesitate in tratarea persoanelor infectate COVID-19
 • Ajutor cu materiale de protectie pentru personalul angajat din institutiile care asigura permanenta in cadrul institutiilor din subordinea MAI, MAPN, MS.
 • Ajutor cu pachete alimentare si pachete igienice pentru persoanele vulnerabile aflate in izolare la domiciliu, in limita resurselor disponibile, si in stransa legatura cu autoritatile locale.
 • Ajutor pentru centrele de carantina din tara, in limita resurselor disponibile, si in stransa legatura cu autoritatile locale.

Inca de la inceputul acestei perioade de criza, Crucea Rosie Romana s-a aflat, conform mandatului sau, in colaborare permanenta cu autoritatile nationale si locale si a oferit sprijin logistic, uman si material pentru a consolida raspunsul acestora in pandemia COVID-19.

Pana in prezent Crucea Rosie Romana:

 • A primit de la persoane juridice donatii in bani in valoare de 2.600.000 euro si a achizitionat 375.000 de manusi de protectie, 300 combinezoane, 1130 litri dezinfectanti ce au fost distribuite la nivel national prin intermediul filialelor sale
 • A demarat achizitii pentru: 10 aparate de testare rapida COVID19, 300 de kituri pentru aparatele de testare rapida cu care se pot testa 7000 de persoane, 5 ventilatoare mecanice, 1.000.000 masti de protectie. 
 • A primit materiale de igiena in valoare de 72.000 euro pe care le-a distribuit, prin intermediul filialelor sale, la centrele de carantina, unitati medicale, persoane vulnerabile aflate in izolare/autoizolare, insumand peste 5500 de pachete cu produse de igiena.
 • Pentru 5 centre de carantina (jud. Timis, Satu-Mare, Salaj, Vrancea si in Bucuresti), Crucea Rosie Romana a asigurat din depozitele proprii produse de igiena, apa, lenjerii, produse de curatenie, paturi, paturi, si alte materiale de stricta necesitate.
 • Prin intermediul programului Banca de Alimente si al donatiilor de la furnizori, au fost colectate si  distribuite persoanelor vulnerabile aflate in carantina si / autoizolare, peste 300 pachete cu alimente de baza de 12 kg in valoare de  90 de lei fiecare si 200,000 de iaurturi.
 •  Cu sprijinul Guvernului Romaniei, implementeaza o campanie nationala de informare si constientizare a populatiei pentru limitarea raspandirii pe teritoriul Romaniei a noului coronavirus.  Au fost tiparite 250 000 de brosuri informative, 20 000 de afise care au fost distribuite la nivel national in mediul urban si rural cu sprijinul voluntarilor.
 • In colaborare cu UNICEF Romania a elaborat materiale de informare pentru copii si parinti cu privire la COVID19 ce au fost postate pe siteul www.crucearosie.ro si www.unicef.org/romania

Crucea Rosie Romana indeamna populatia sa respecte indicatiile autoritatilor si sa se informeze din surse sigure stirioficiale.ro  www.crucearosie.ro, www.ms.ro, www.dsu.mai.gov.ro, ww.insp.gov.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...

Featured

Nestlé si-a propus ca pana in 2025 sa utilizeze doar ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile si sa reduca utilizarea materialelor plastice noi cu o...

Featured

Cu sprijinul LIDL România, Fundația pentru SMURD continuă extinderea programului național de dotare a celor mai aglomerate orașe din țară cu motociclete de intervenție...