Crucea Rosie ofera sprijin pentru familiile din Galati afectate de inundatii

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania va trimite doua camioane si o autoutilitara de marfa cu materiale pentru sustinerea pe termen mediu si lung a familiilor afectate de inundatii din Galati. Astfel, pe 25 septembrie 2013, doua autocamioane si o autoutilitara de marfa ale Crucii Rosii Romane, incarcate cu 1000 de saci de dormit, 500 de paturi de lana, 300 de lenjerii de pat, 100 de paturi plinte, 300 de pachete cu produse de igiena (sapun, detergent de rufe, detergent de vase, pasta de dinti, periute de dinti, pasta de ras, sampon, etc), 20 de calorifere electrice vor fi directionate catre zonele afectate din judetul Galati. Pe baza anchetelor sociale, materialele vor ajunge in perioada urmatoare la familiile afectate.

” Toate materialele provin din depozitul pentru situatii de urgenta si dezastre al Crucii Rosii Romane si au o valoare de 206 000 lei. La acestea se adauga 20 de calorifere donate de filiala de Cruce Rosie Salaj achizitionate din fonduri proprii”, spun reprezentantii Sociatatii Nationale de Cruce Rosie.

In acest moment in judetul Galati sunt aproximativ 1200 persoane evacuate din 8 localitati, peste 73 de locuinte distruse si mai mult de 2000 h de suprafete agricole afectate (din total 4457 ha), conform utimelor evaluari ale  Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania a lansat un Apel Umanitar de urgenta pentru sustinerea pe termen scurt, mediu si lung a familiilor afectate de inundatiile din judetul Galati. Persoanele fizice si juridice care vor sa contribuie cu alimente greu perisabile pot face donatii prin intermediul programului Banca de Alimente a Crucii Rosii in toate magazinele din retelele: Carrefour, Real, Mega Image si Metro. Alimentele de baza sunt: malai, faina, zahar, orez, paste fainoase, conserve de carne, conserve de peste, apa. De asemenea, pot face donatii online pe site-ul oficial al Crucii Rosii Romane www.crucearosie.ro

Sumele colectate in cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru achizitionarea de sobe, aragazuri, frigidere, calorifere si alte produse de folosinta indelungata destinate persoanelor afectate de inundatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.