Crucea Rosie: Slovenia a castigat trofeul Competitiei Internationale de Prim Ajutor FACE

Crucea RosieSocietatea Nationala de Cruce Rosie a organizat Competitia Internationala de Prim Ajutor FACE, un concurs anual ce a adus impreuna echipele de prim ajutor ale Crucii Rosii si Semilunii Rosii din Zona Europa. Aflat la cea de-a 28-a editie internationala, evenimentul a reunit la Bucuresti 28 de echipe de prim ajutor din 24 de tari europene. Timp de 10 ore fara intrerupere si contra cronometru, cele 28 de echipaje de prim ajutor si-au demonstrat abilitatile in acordarea primului ajutor in cele mai dificile scenarii de accidente care se pot intampla oricand in viata reala. Astfel, salvatorii Crucii Rosii au avut de rezolvat 14 tipuri de simulari de accidente: accident aviatic, accident feroviar, accident de masina, accident casnic, incendiu intr-o sala de sport, accident acvatic, accident de munca, simulare de cutremur, accident montan. Fiecare proba a avut multiple victime in care salvatorii, avand la dispozitie 10 minute, au incercat sa aplice cat mai corect manevrele de prim ajutor. Competitia a fost foarte stransa, Crucea Rosie_2diferenta de punctaje intre un echipaj si altul a fost mica. Cu toate acestea, echipajul de prim ajutor al Sloveniei a castigat trofeul FACE 2015. Pe locul doi s-a situat echipajul Crucii Rosii din Serbia, iar pe locul trei, echipajul Crucii Rosii Irlanda – Dublin.

Ioan Silviu Lefter_director general al Crucii Rosii RomaneAm fost placut impresionat de faptul ca acesti salvatori, persoane laice, au solutionat cazuri de o complexitate majora cu un minim de cunostinte medicale si materiale. De exemplu, cateva probe din concurs au avut un element surpriza: n-au putut intra imediat in proba din cauza unor pericole evidente, sau li s-a cerut sa intre fara truse de prim ajutor pentru ca in viata de zi cu zi nu ai asupra ta trusa de prim ajutor, ci doar un minim necesar si esti nevoit sa improvizezi”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane.

Evenimentul FACE a fost cea mai mare provocare de organizare a Crucii Rosii Romane din ultimii ani. Evenimentul a reunit la Bucuresti peste 400 de participanti Crucea Rosie_4si suporteri de la Societatile de Cruce Rosie si Semiluna Rosie din Zona Europa: Albania, Armenia, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Croatia, Finlanda, Germaia, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazakhstan, Kargazstan, Letonia, Monaco, Muntenegru, Norvegia,Olanda, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia.

84 de medici din care 24 straini, reprezentand tarile participante si 60 de medici romani, au jurizat competitia de prim ajutor. Peste 250 de voluntari romani au fost implicati in activitati de logistica, machiaj, au avut rol de victime, au fost curieri, insotitori de echipaje, operatori de prelucrarea a datelor de concurs. Si toate acestea intr-o competitie stransa cu conditiile meteorologice nefavorabile.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.