CSR Brand: AQUA Carpatica

aqua-cf

Valvis Holding se ghideaza in toate activitatile sale dupa cinci principii, respectiv:

 • Crearea produselor de calitate ridicata (premium), garantate, in conformitate cu standardele europene;
 • Dezvoltarea potentialului Romaniei in privinta produselor bio;
 • Dezvoltarea grupului pe baza potentialului uman si a profesionalismului;
 • Orientarea produselor catre sfera sanatatii;
 • Exportul produselor de calitate si recunoasterea internationala a acestora.

AQUA Carpatica a initiat Legea Apei, initiativa care sustine introducerea continutului de nitrati pe etichetele tuturor apelor minerale din Romania si de a schimba cadrul legislativ cu privire la concentratia maxima admisa de nitrati in apa potabila.
Conform legislatiei in vigoare si a normelor de comercializare a apelor minerale naturale din Romania, limita maxima admisa pentru nitrati este de 50 mg/l, pe cand in cazul bebelusilor si copiilor, pediatrii din intreaga lume recomanda un maximum de 10 mg/l si considera ca cifra in vigoare este mult prea permisiva. In plus, afisarea valorii concentratiei de nitrati nu este obligatorie prin lege.
Legea Apei isi propune sa stranga 100.000 de semnaturi pentru a putea face aceste schimbari benefice pentru toti consumatorii apelor minerale naturale din Romania.

Protejarea calitatii apelor reprezinta un element cheie al politicii europene de mediu. Deoarece calitatea surselor de apa nu este controlata eficient in interiorul frontierelor naturale, s-a simtit nevoia unui cadru legislativ la nivel european pentru a reglementa acest lucru. Astfel, in 1991 a aparut Directiva UE privind nitratii (91/969/CEE), unul din primele texte legislatie ale UE destinat sa controleze poluarea si sa imbunatateasca calitatea apei.
In cadrul UE, valoarea maxima admisa a concentratiei nitratilor in apa potabila este de 50mg/l. Deoarece multi medici considera chiar si aceasta valoare prea ridicata, in special pentru sugari si copii mici, multe tari din UE au redus si mai mult nivelul concentratiei maxime admise de nitrati in apa potabila. Spre deosebire de acestea, Romania a preluat ca atare limita impusa de catre UE.

 • AQUA Carpatica a lansat aplicatia AQUA Scanner prin care poti scana eticheta oricarei ape imbuteliate: AQUA Carpatica lupta pentru aqua-scanereducarea si informarea consumatorilor despre beneficiile si importanta apei minerale naturale sanatoase. In Romania nu exista o lege care sa protejeze bebelusii, impunand in mod obligatoriu un continut scazut de nitrati pentru apa destinata prepararii hranei acestora. Desi legea in Uniunea Europeana permite o limita maxima de nitrati de 50mg/L, medicii din intreaga lume gasesc aceasta cifra mult prea permisiva. Ei considera valoarea mult prea ridicata, fiind un risc in special pentru sugari si copii mici. Recomandarea lor este de maximum 10 mg nitrati la 1 litru de apa. In anii anteriori, AQUA Carpatica a militat pentru introducerea continutului de nitrati pe etichetele tuturor apelor din Romania pe www.legea-apei.ro

 

 • AQUA Carpatica la Big Build: AQUA Carpatica s-a implicat in acest proiect si a asigurat hidratarea voluntarilor in toate cele 5 zile de constructie. BIG BUILD este cel mai mare eveniment Aqua Carpatica - Big Build 2015de constructie si voluntariat al anului, prin care Habitat for Humanity Romania sarbatoreste Ziua Mondiala a Locuirii (World Habitat Day), declarata de Organizatia Natiunilor Unite in prima zi de luni din octombrie. Habitat for Humanity Romania celebreaza Ziua MAqua Carpatica - Big Buildondiala a Locuirii, declarata de Organizatia Natiunilor Unite in prima zi de luni din octombrie, prin evenimentul BIG BUILD. In doar cinci zile, intre 5 si 9 octombrie 2015, asociatia va ridica opt case pentru familii cu venituri mici din Bacau. La constructia locuintelor participa aproximativ 200 de voluntari din SUA, Irlanda de Nord, Slovacia, din companiile romanesti si personalitati.
 • Scoala pentru o Romanie Verde – editia I: Proiectul a presupus colectarea de catre elevi unei cantitati suficiente de hartie si PET-uri pentru a planta un milion de copaci. In cadrul proiectului sunt antrenate gradinite, scoli si licee cu care s-au incheiat parteneriate si care vor colecta hartie si PET-uri de AQUA Carpatica in locatiile stabilite de Zibo.ro.
  In afara de dimensiunea ecologica, aceasta initiativa acorda o atentie deosebita formarii unei preocupari fata de mediu a copiilor printr-un concurs pe teme ecologice si prin elaborarea unui manual de ecologie care poate fi descarcat de www.zibo.ro
 • Legea Apei: In primavara anului 2012, AQUA Carpatica a initiat o campanie de schimbare a cadrului legislativ in ceea ce priveste concentratia maxima admisa de nitrati in apa potabila si afisarea cantitatii de nitrati pe etichetele tututor apelor din Romania.
  Legea Apei strange sustinatori in continuare pe site-ul dedicat (www.legea-apei.ro), fiind nevoie de 100.000 de semnaturi.

* da click pe denumirea fiecarui proiect in parte pentru a afla detalii.

 

Studiu de Caz Legea Apei Aqua Carpatica

Aqua Carpatica _ Studiu de Caz _ Despre Nitrati