CSR Brand – SAMSUNG Romania

samsung-ro-cfv3new

 


Samsung a dezvoltat programe de CSR in Romania inca din 2011, cu misiunea de a crea noi oportunitati pentru dezvoltarea profesionala a tinerilor, prin acces la cele mai noi solutii educationale si cea mai inovatoare tehnologie disponibila pentru ajutarea lor in construirea unui viitor mai bun.

Filozofia Samsung: „Vom dedica resursele si tehnologia pe care le avem la dispozitie pentru a crea produse si servicii superioare, contribuind la crearea unei societati globale mai bune.”

In fiecare an, misiunea Samsung a avansat cu cate un nivel, intr-o calatorie de la actiuni voluntare la un program integrat, bazat pe 3 piloni cu o singura viziune: de a oferi resursele cheie ale companiei intr-un mod relevant pentru comunitatea locala si de a pregati oamenii pentru un viitor mai bun.

 

 1. TRENDS OF TOMORROWprogram de mentorat dedicat celor cu varste intre 16 si 18 ani

Programul de CSR a inceput cu lansarea unui program de mentorat, pentru a inspira, educa si familiariza elevii liceeni (16 – 18 ani) cu abilitatile digitale si tenditele de pe piata muncii.

Studiile arata ca un numar tot mai mare de tineri lucreaza in alt domeniu decat cel pentru care s-au pregatit. Programul a vrut sa traga un semnal de alarma  asupra urmatoarelor lucruri:

 • Alegerea carierei corecte bazate pe vocatie
 • Provocarea competentelor digitale, pana in 2015, 95% dintre joburi vor necesita competente digitale (potrivit unui studiu al Comisiei Europene)

In 2014, pentru prima data in liceele locale, Samsung a introdus teste de Orientare Vocationala, atestate la nivel international, „Alege jobul care ti se potriveste!” – ghidand elevii in directia potrivita pentru a-si alege profesia, nu in functie de sugestiile parintilor sau ale prietenilor, ci bazandu-se pe ceea ce li se potriveste cel mai bine, in functie de personalitate, interese si nivel de inteligenta.

Programul s-a adresat si fanilor din Social Media de pe pagina de Facebook dedicata Samsung Trends of Tomorrow. Adolescentii au fost rugati sa completeze un preview al testului Holland, in timp ce invatau despre importanta alegerii unei cariere in directia corecta. 25 dintre ei au castigat teste Holland pe care sa le completeze in intregime.

Si mai mult, au fost implicati mentorii Samsung in peste 30 de intalniri din licee, iar acestia le-au vorbit elevilor despre competentele digitale si cerintele pentru carierele visurilor lor.

Acest lucru le va spori sansele de a-si construi o cariera de succes care sa ii satisfaca si va diminua procentul absolventilor care activeaza in alt domeniu decat cel pentru care s-au pregatit.

 1. SMART CLASSROOMposibilitati noi de invatare si competente digitale, pentru tinerii de 16 – 18 ani

Smart Classroom este viziunea Samsung pentru o clasă a viitorului, oferind:

 • Solutii integrate: hardware, software, continut digital
 • Continut digital specilizat in functie de curricula liceelor (16 – 18 ani)

Parteneriat strategic cu Ministerul Educatiei Nationale din Romania.

Joseph Kim, Presedinte Samsung Electronics Romania

Ne bucuram ca vom continua parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale in noul an scolar. Traim intr-o lume tot mai digitala, in care tehnologia are un rol important, cu atat mai mult in domeniul educatiei. Este si motivul pentru care am dezvoltat proiectul Smart Classroom, prin care vrem sa contribuim la dezvoltarea abilitatilor digitale ale tinerilor, atat de necesare pentru dezvoltarea lor profesionala” –  Joseph Kim, Presedinte Samsung Electronics Romania.

 

In 2014 compania a inaugurat 3 noi Smart Classrooms si a marit accesul la posibilitati noi de invatare pentru 2000 de elevi.
Aceste sali de clasa sunt create pentru a deveni huburi digitale: centre de competente digitale pentru profesori si studenti.

Cercetare& Focus Grup: Odata cu extinderea programului la nivel national, compania este atenta la monitorizarea activitatii, pentru a se asigura ca sunt atinse obiectivele – acelea de a ajuta la dezvoltarea Campionilor Erei Digitale.

Studiul a indicat principalele provocari cu care se confrunta elevii si profesorii:

 • Lipsa unei curricule digitale
 • Lipsa compentelor digitale ale profesorilor.

Pentru solutionarea acestor cerinte Samsung a lansat noi proiecte in septembrie 2014:

SMART CLASSROOM EXTRA

 • Competente de comunicare online – noi curricule pentru elevii liceeni, pentru a-i pregati mai bine intr-un domeniu atractiv si cu potential de cariera.
 • Platforma online Smart Classroom – Un program care le ofera profesorilor si elevilor cursuri si ii incurajeaza sa foloseasca o platforma online pentru crearea de cursuri interactive pentru elevii lor
 • Training complex de 3 luni pentru profesori – in parteneriat cu Institutul de Studii ale Educatiei – pentru a familiariza mai multi profesori cu competentele digitale in salile smart classroom

Reactiile profesorilor si elevilor au fost incurajatoare:

„Orele din clasa au devenit interesante si interactive pe masura ce invatam pe dispozitivele noastre preferate si in functie de abilitatile pe care le stapanim. Ne-ar placea ca toate orele sa fie la fel.” (elev, Smart Classroom)

„Elevii mei nu mai evita oportunitatile de a invata, implicarea lor in clasa a crescut foarte mult.” (Profesor, Smart Classroom)

 1. TECH INSTITUTE competente pentru joburile de viitor, 21 – 24 de ani

Platforma de Training Vocational pentru Joburile Viitorului

 • Infrastructura: Innovation Lab, echipament hardware pentru programare
 • Dezvoltarea de continut pentru cursuri, bazat pe competentele joburilor de maine
 • Implicarea profesorilor si a mentorilor de business pentru dezvoltarea curriculei

In cadrul a doua laboratoare de inovatie (Innovation Lab) de la Universitatea Politehnica Bucuresti si de la Universitate Tehnica Cluj-Npoca, Samsung Tech Institute ajuta 300 de studenti sa invete cum sa dezvolte aplicatii Android si sa se pregateasca mai bine pentru a fi unul dintre specialistii IT de care este atat de mare nevoie la nivel european. Curricula include cele mai recente abilitati de Dezvoltarea a Aplicatiilor Mobile si Dezvoltare a Aplicatiilor Smart TV.

In plus, compania a implementat un program de training in centrul de service din Bucuresti, Samsung Service Plaza.

 • 50 de studenti au intrat intr-un program de 5 saptamani in Samsung Service Plaza
 • angajatii departamentului de service Samsung si-au asumat rolul de traineri si mentori
 • au fost oferite 3 internshipuri pe timp de vara
 • la finalul programului compania a avut 2 angajati noi.

Implicarea stakeholderilor

Cu ocazia deschiderii anului universitar 2014 – 2015, am avut un invitat special la evenimentul de lansare al Samsung Tech Institute Cluj-Napoca, Prof. Doctor Peck Cho, expert international in domeniul educatiei digitale. A inspirat deopotriva studentii si profesorii cu discursuri despre Cea mai buna pregatire a studentilor pentru joburile de viitor. Incepand cu anii 90, Prof.Dr. Peck Cho este unul dintre pionierii educatiei digitale atat in SUA, cat si in Coreea, renumit ca Profesorul Profesorilor, si speaker la UNESCO Global Forum Events.

Participanți:

 • 230 de profesori universitari si studenti
 • Ministrul pentru Invatamant Superior, Cercetare si Dezvoltare Tehnologica, rectori ai Universitatilor din Cluj.

 

Infografic Samsung Analiza Vocationala

Studiu Samsung-elevii de Liceu Vor Sa Aiba Propria Afacere Sau Sa Fie Manageri by CSRMedia Network

 

 

Samsung Sustainability Report 2013