CSR Brand: SIVECO Romania

siveco-cf3

Responsabilitatea sociala este parte integranta din strategia de Dezvoltare Sustenabila a companiei si este regasita in solutii software cu puternic impact pozitiv, pentru zeci de milioane de oameni la nivel national si international.
Elementul central al strategiei de sustenabilitate al SIVECO Romania il reprezinta realizarea de solutii inovative, menite sa reduca discriminarea si decalajul digital intr-un mod responsabil si transparent. Aceasta abordare a fost validata de cei peste 1700 de clienti ai firmei din 27 de tari ale lumii.

Florin Ilia, director general SIVECOFurnizam solutii software de eBusiness, eLearning, eCustoms, eAgriculture si e-Health bazate pe tehnologii de varf, care aduc valoare adaugata companiilor din toate sectoarele industriale si comerciale, atat in domeniul privat, cat si public. Ne angajam sa continuam sa ne implicam si sa contribuim la evolutia pozitiva a tuturor stakeholderilor nostri”  – Florin Ilia, Presedinte & CEO SIVECO.


SIVECO Romania SA isi asuma implicarea in realizarea obiectivelor de sustenabilitate adoptate de ONU la 25 septembrie 2015. In virtutea misiunii sale, in concordanta cu activitatile intreprinse in domeniul educatiei si avand in vedere contributia sa constanta la promovarea inovatiei si a incluziunii digitale, SIVECO contribuie la realizarea urmatoarelor Obiective de Dezvoltare Durabila Globala: Obiectivul 4 – Educatia de calitate si Obiectivul 9 – Industrie, inovare si infrastructura.

 

 • SIVECO – partener intr-un proiect pentru imbunatatirea calitatii vietii persoanelor varstnice: Compania Siveco este partener in cadrul proiectului MEDiATE, o initiativa a Comisiei Europene, ce are ca obiectiv asistarea persoanelor in varsta si includerea tehnologiei in viata de zi cu zi a acestora. MEDiATE (Collaborative and interMEdiating solution for managing Daily Activities for The Elderly at home) este un proiect colaborativ ce usureaza gestionarea activitatilor zilnice a persoanelor in varsta, la domiciliul acestora (Ambient Assisted Living).
 • Conferinta Nationala de Invatamant Virtual (CNIV) si Conferinta Internationala de Invatamant Virtual (ICVL): Compania sustine din 2003, Conferinta Nationala de Invatamant Virtual (CNIV) si din 2006 Conferinta Internationala de Invatamant Virtual (ICVL), evenimente stiintifice ce reunesc anual profesori din invatamantul superior si preuniversitar, elevi si studenti, specialisti in educatie si IT. Manifestarile s-au desfasurat simultan, timp de doua zile la sfarsitul lunii octombrie, perioada in care au avut loc prezentari si dezbateri; Concursul “Software Educational 2013” si Expozitia de produse software, echipamente si produse IT destinate educatiei, cercetarii si inovarii.
 • Parteneriat Orasul Viu: Evenimentul a reunit o serie de conferinte organizate de catre asociatia Art Metropolis cu scopul de a facilita dialogul dintre sfera publica si cea privata, astfel incat performantele ambelor sectoare sa se imbunatateasca.
 • Campanie de redirectionare a 2%. Pentru al patrulea an consecutiv, angajatii companiei au participat la campania de redirectionare a 2% din impozitul pe venit.
 • Academia SIVECO: Program de instruire complementara, care are ca scop pregatirea unor grupe de studenti, la standarde inalte de calitate si performanta, in domeniul ingineriei software si al informaticii economice.
 • SummerDays@SIVECO: Prin acest program de internship 25 de tineri din Bucuresti, de la facultati umaniste si tehnice au facut un stagiu de pregatire de trei saptamani in cadrul companiei.
 • Curs de resuscitare cardiorespiratorie: Mai multi angajati SIVECO au participat la primul curs de resuscitare cardiorespiratorie, alaturi de 7.400 de bucuresteni dornici sa invete lectiile de prim ajutor.
 • Cladim case, construim sperante: Departamentul de Marketing al companiei a participat la actiunea “Cladim case, construim sperante”, initiata de Asociatia Habitat for Humanity Romania.
 • Campanie de colectare a 2%: Pentru al treilea an consecutiv, angajatii SIVECO au participat la campania de colectare a 2% din impozitul pe venit.
 • Sustinem lupta impotriva Coruptiei: In 2011, compania SIVECO a fost reprezentata de Anca Crahmaliuc, director Marketing si Comunicare, la cea de-a 16-a editie a Initiativei Parteneriatul Global impotriva Coruptiei (PACI) gazduita de Forumul Economic Mondial cu sediul in Geneva.
 • Donatii pentru copii si batrani: In decembrie, in preajma sarbatorilor de Craciun, angajatii SIVECO au oferit cadouri copiilor din Centrul din Peris si batranilor din Azilul Floare Rosie.

* da click pe denumirea fiecarui proiect in parte pentru a afla detalii.

 

Raport Sustenabilitate SIVECO 2015 by CSRMedia Network

Siveco – Raport CSR 2014

Siveco – Raport CSR 2013

Siveco Raport CSR 2012

 Siveco – Raport Responsabilitate Sociala 2011

Siveco – Raport Responsabilitate Sociala 2010

Siveco – Raport Responsabilitate Sociala 2009

Siveco – Raport Responsabilitate Sociala 2008