Cu sprijinul IKEA Foundation peste 12 milioane de copii au o sansa la educatie

IKEA_Jucarii de plusIn cadrul campaniei Jucariilor de Plus, vizitatorii magazinului IKEA din Bucuresti au cumparat 48.371 de jucarii de plus si carti de povesti. Pentru fiecare jucarie de plus sau carte de povesti cumparate in lunile – noiembrie- decembrie 2015, IKEA Foundation va dona cate 1 euro pentru proiecte educationale realizate de Salvati Copiii si UNICEF. Magazinul IKEA din Romania s-a situat pe locul al 29-lea intre toate cele peste 300 de magazine IKEA din lume participante la aceasta campanie globala. Din 2003, Campania Jucariilor de Plus pentru Educatie a contribuit la donarea a 88 de milioane de euro catre Salvati Copiii si UNICEF, crescand gradul de prezenta la scoala in randul celor mai marginalizati si vulnerabili copii. Fondurile au fost investite si in pregatirea profesorilor, manuale si imbunatatirea sistemelor de protectie a copiilor in scoli si comunitati. Acum, peste 12 milioane de copii din 46 de tari au parte de scoli mai bune, profesori si manuale datorita parteneriatului de 13 ani dintre IKEA Foundation, Salvati Copiii si UNICEF.

Per Heggenes, CEO IKEA Foundation„Educatia este cea mai solida cale ce duce catre iesirea din saracie. Toti copiii au dreptul la educatie, dar foarte multi sunt inca neglijati. Parteneriatul de 13 ani cu Salvati Copiii si UNICEF ne-a ajutat sa abordam strategic aceasta problema si sa investim in imbunatatirea calitatii educatiei in unele dintre cele mai sarace comunitati din lume. Suntem foarte recunoscatori clientilor IKEA si angajatilor care au lucrat din greu pentru a transforma dreptul la educatie in realitate pentru 12 milioane de copii”, a declarat Per Heggenes, CEO IKEA Foundation.

Cu sustinerea IKEA Foundation, Salvati Copiii a lucrat in 17 tari din Asia si Europa pentru a oferi oportunitati de educatie pentru copiii care au renuntat la scoala, a imbunatatit mediul de invatare si a instruit profesorii sa foloseasca metode centrate pe copii, non-violente si inclusive.

In Romania, doua dintre cele mai vulnerabile grupuri sunt copiii de etnie Roma si copiii cu probleme de sanatate mintala. Salvati Copiii lucreaza la proiecte de dezvoltare a abilitatilor parentale, servicii de consiliere si imbunatatire a competentelor de evaluare si interventie pentru profesori. 9.200 de familii sunt acum pregatite sa aiba grija de nevoile emotionale si de dezvoltare ale copiilor si 653 de copii prescolari de etnie Roma au participat la gradinite estivale.

Dupa incheierea Campaniei Jucariilor pentru Educatie, IKEA Foundation isi va continua angajamentul pentru Salvati Copiii si UNICEF prin granturi continue in Europa de Est, Africa sub Sahariana si Asia pentru proiecte de educatie, ingrijirea si dezvoltarea prescolarilor, protectia copilului, adolescenti si ajutor umanitar.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.