Cum am ecologizat, alaturi de angajatii Rompetrol, plaja Corbu

Miercuri dimineata. 5 iunie 2013. Ziua Mediului. Trezirea la ora 5.20. Imbarcarea din Bucuresti spre Plaja Corbu, din Constanta, la ora 6.25. Ajuns pe platforma Petromidia la ora 9.45. Echiparea cu tricouri, sepci, manusi si saci de plastic. Urcat in autocar alaturi de alti 60 de angajati ai Rompetrol care au lasat pentru cateva ore munca de birou pentru a celebra Ziua Mediului asa cum se cuvine – adica in mijlocul naturii, avand grija de ea. Ora 10.00 –  plecat spre Plaja Corbu. Ora 10.15 – inceputul actiunii de ecologizare. Adica de luat plaja la picior si de adunat gunoaiele ce se aratau la tot pasul. Ora 11.00 – inca adunam gunoaie. Scoicile de pe plaja “zambesc” in soare. O gaita (cred ca asa ceva e, ca nu seamana deloc a pescarus :D) vine in urma noastra si se aseaza undeva pe malul marii. Nu stiu daca s-a oprit o clipa din zbor ca sa ne “multumeasca” sau sa atraga atentia ca o sticla de plastic maro, de 2 litri (cel mai probabil de la bere) pluteste in valuri, la vreo 30 de metri de tarm.

Ora 11.25. Continuam sa adunam gunoaie. Sticle de la apa, cutii de bere (si se pare ca romanul nu are o anumita marca preferata atata timp cat pe plaja se gasesc aruncate cutii cu siglele majoritatii fabricantilor de bere), pungi de seminte, hartii, pungi de plastic pe jumatate ingropate, un pulover lasat sau uitat pe plaja si ingropat de nisipurile aduse de valuri. Chiar si un “rest” de navod este smuls din nisipul plajei si “recuperat ” de angajatii Rompetrol.

Toate ramasitele care atesta ca plaja a fost calcata “in picioare” – la propriu – de indivizi dornici sa se bucure de soare si valurile marii au fost stranse intr-un “hei rup” de angajatii Rompetrol. Si, sa nu uit….pe plaja am descoperit, aproape ingropat de nisip, si un sac de rafie. Cum stateam eu asa si-mi storceam creierii cine ar fi putut sa vina cu sacul de rafie la plaja numai ce aflu raspunsul de la un salvamar: “Este sacul cu care probabil au carat lemnele pentru gratar!” Fara cuvinte!

Ora 12.15 finalizam actiunea. Foto de grup si o privire aruncata asupra intregii plaje “scapata” de aceasta data de 6 tone de gunoaie.

Firul intregii actiuni il puteti urmari in GALERIA FOTO de mai jos.

.

Articole similare...

1 Response

  1. Madalina spune:

    Buna treaba. Poate ca si alte companii ar trebui sa ia exemplul lui Rompetrol si sa faca asemenea actiuni de ecologizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.