Cupa „Rotile Schimbarii” a adunat la start 60 de sportivi in scaun rulant

Fundatia Motivation Romania deruleaza in aceste zile, in Bucuresti, Cupa “Rotile Schimbarii”, competitie nationala de sport dedicata persoanelor utilizatoare de scaun rulant. La competitie participa si cele cinci echipe de baschet in scaun rulant ale Fundatiei Motivation Romania, precum si alti sportivi din toate regiunile tarii. 60 de sportivi cu dizabilitati locomotorii s-au inscris la probele de baschet, bocce si tir cu arcul, care vor avea loc marti si miercuri (25 – 26 iunie) la Baza Sportiva Sport Arena si la cele de tenis de camp si atletism de joi (27 iunie), de la Stadionul Iolanda Balas Soter. Pentru intrecerea de atletism, participantii se pregatesc la probele de 100 m, 200 m si 800 m, precum si la cea de aruncare a greutatii.

“Evenimentul sportiv are loc in cadrul proiectului Rotile schimbarii – catre servicii adecvate pentru utilizatorii de scaun rulant din Romania, finantat de USAID – Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala. Proiectul este implementat in perioada 2012 -2014 si are ca scop reducerea numarului de utilizatori de scaun rulant imobilizati la domiciliu si stimularea participarii lor la viata comunitatii prin activitati sportive, culturale si recreative”, spun reprezentantii Fundatiei Motivation Romania.

Proiectul Rotile schimbarii işi propune sa imbunataţeasca accesul persoanelor cu dizabilitati locomotorii din Romania la echipamente de mobilitate personalizate, prescrise in mod corect, prin crearea de servicii specializate la nivel regional privind echipamentele de mobilitate si instruirea pentru viata independenta. Prin acest proiect, Fundatia Motivation Romania incurajeaza reintegrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati locomotorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.