Daca te ingrijesti tu ii ingrijesti si pe altii, fara sa te coste

Persoanele cu dizabilitati care nu-si pot permite sa-si plateasca serviciile medicale vor putea fi tratati gratuit, peste trei ani, la clinica Motivation, deschisa in centrul Capitalei.  Aceasta ofera consultatii medicale de specialitate, kinetoterapie, electroterapie, termoterapie, cursuri adresate cuplurilor in vederea  pregatirii pentru nastere si pentru ingrijirea nou-nascutului.

Din veniturile obtinute, clinica va suporta costurile pentru furnizarea gratuita a serviciilor de recuperare medicala pentru persoane cu dizabilitati care nu-si pot permite sa plateasca. Serviciile pentru aceste persoane vor fi oferite intr-o alta locatie special amenajata, cu personal dedicat, incepând din al treilea an de activitate al clinicii. Practic, prin pretul pe care clientii il vor plati pentru serviciile de calitate oferite, ei vor acoperi si o parte din costurile pentru recuperarea unei persoane cu dizabilitati cu venituri mici, in loc sa contribuie la profitul pe care in mod normal il încaseaza o companie.

„Vrem sa le oferim clientilor oportunitatea ca, fara sa plateasca nimic in plus, sa ii ajute pe altii care nu-si pot permite sa beneficieze de recuperarea medicala de care au nevoie, dupa  un nou model de afacere promovat de laureatul Premiului Nobel pentru Pace din 2006 – Muhammad Yunus”, a declarat Cristian Ispas, Director General Motivation.

Clinica de Recuperare Motivation a fost finantata de Banca Comerciala Romana (BCR) prin programul pilot de finantare a intreprinderilor sociale.


„Credem ca intreprinderile sociale reprezinta viitorul dezvoltarii comunitatii. Beneficiarul unui credit pentru intreprindere sociala nu plateste o dobanda financiara dar este obligat la „o dobandă sociala”. Prin acest gen de proiect, la BCR ne asumam un rol de educare. Credem in obtinerea unui impact sustenabil, pe termen lung”, a declarat Ilinca Macri, sefa Departamentului de Comunitate al BCR.

Pentru programul pilot de finantare a intreprinderilor sociale, BCR are un plafon de 3 milioane de euro pentru o perioada de 2 ani.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.