Daca vrei o petrecere cu final fericit, cedeaza volanul cand bei

Pana la jumatatea lunii ianuarie 2012, Asociatia “Berarii Romaniei”, deruleaza  campania de constientizare a soferilor cu privire la adoptarea unui comportament responsabil la volan. Conducatorilor auto li se reaminteste sa nu urce la volanul masinii dupa ce au consumat bauturi alcoolice, ci sa recurga la orice alt mod pentru a ajunge cu bine acasa: sa apeleze la un prieten care nu a baut, sa ia un taxi sau sa foloseasca mijloacele de transport in comun.

“Le dorim consumatorilor nostri sa se bucure din plin de sarbatorile de iarna ce se apropie, dar, in acelasi timp, le recomandam sa nu piarda din vedere faptul ca petrecerile reusite se termina de-abia dupa ce au ajuns cu bine acasa. Astfel, cel mai bine este sa cedeze volanul cand beau!”, a declarat Constantin Bratu, Director general al Asociatiei Berarii Romaniei.

Titi Aur, binecunoscutul pilot de raliu, s-a alaturat campaniei, preluand rolul de sofer desemnat.

“De peste 25 de ani am facut din sofat o profesie. Nu am numarat niciodata cu exactitate kilometrii pe care i-am parcurs atat ca pilot de raliu cat si alaturi de familie, dar cred ca pot afirma fara sa gresesc ca fac ocolul Pamantului cel putin o data pe an. Aproape fiecare kilometru parcurs mi-a demonstrat insa ca responsabilitatea la volan este cea care poate salva vieti. De aceea, am raspuns cu placere invitatiei de a ma alatura acestei campanii care promoveaza un tip de comportament la volan care sper sa fie insusit cat de curand de toti conducatorii auto”, a declarat Titi Aur, pilot de raliu.

La nivelul intregii tari, in primele noua luni ale anului in curs s-au inregistrat 557 accidente grave de circulatie avand drept cauza incidenta consumul de bauturi alcoolice. Cu o pondere de 8,2% din totalul accidentelor grave de circulatie produse in perioada amintita, aceste evenimete s-au soldat cu decesul a 72 de persoane si ranirea grava a 567. Pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice, in primele noua luni ale anului in curs, au fost aplicate 18.041 sanctiuni contraventionale, context in care au fost retinute tot atatea permise de conducere.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.