Danone a dat startul competitiei de fotbal pentru copii – Cupa Hagi Danone

Danone Romania si Fundatia “Gheorghe Hagi” au dat startul celei de-a patra editii a Cupei Hagi Danone, cea mai mare competitie de fotbal din Romania pentru copiii cu varste intre 10 si 12 ani. In cadrul acesteia, copii pasionati de fotbal vor avea sansa de a-si dovedi talentul si dorinta de afirmare. Ambasadorul competitiei va fi si in acest an Gheorghe Hagi. “Regele” fotbalului romanesc, impreuna cu Danone Romania, ii vor indruma pe copii sa-si puna in valoare calitatile de campioni intr-o competitie din care invata despre valorile sportive adevarate, dar si despre cum se pot dezvolta sanatos, prin miscare si alimentatie echilibrata.

„Prin proiectul Cupa Hagi Danone ii incurajam pe copii sa adopte un stil de viata sanatos, bazat pe miscare si alimentatie echilibrata, dar si valori puternice de campion, pe care numai o competitie sportiva le poate inspira. Cupa Hagi Danone este insa mai mult decat o competitie sportiva, este un indemn de a crede in visul tau si de a avea curajul sa-l urmaresti si sa-l implinesti. Pentru Danone Romania acest program reprezinta si o contributie semnificativa in societatea romaneasca, totalizand peste un milion de euro investiti in organizarea competitiei, dar, mai ales, este un motiv de mandrie ca am sustinut in acesti patru ani peste 15.000 de copii sa-si traiasca visul”, a declarat Dieter Schulz, Director General Danone Europa de Sud-Est.

La Cupa Hagi Danone 2013 participa echipele campioane ale fiecarui judet din Romania. Acestea se intalnesc in cadrul a sapte turnee zonale, castigatoarele acestora calificandu-se la Turneul Final, alaturi de echipa campioana en-titre, Atletico Arad. Din cele sapte etape zonale, doua au avut deja loc: Cluj-Napoca (30-31 martie) si Galati (6-7 aprilie), castigatoare fiind echipele CFR Cluj si Otelul Galati. Vor urma alte cinci etape zonale: Pitesti (13-14 aprilie), Suceava (20-21 aprilie), Sibiu (27-28 aprilie), Timisoara (11-12 mai) si Ploiesti (24-25 mai).

„In copilarie, fiecare dintre noi si-a dorit sa isi urmeze visul. Multi dintre cei care au reusit, au facut-o si pentru ca le-a intins cineva o mana de ajutor. Acum, prin aceasta competitie, ma bucur ca si eu, la randul meu, pot face acest lucru. Imi doresc sa aud peste ani ca aici, la Cupa Hagi Danone, a inceput cariera cat mai multor fotbalisti de succes”, a declarat Gheorghe Hagi, ambasadorul Cupei Hagi Danone.

Turneul final al Cupei Hagi Danone 2013 va avea loc la Arad, pe stadionul “Francisc von Neumann”, intre 30 mai si 1 iunie. Pe 30 si 31 mai se vor disputa meciurile din grupe si cele eliminatorii, iar pe 1 iunie, de Ziua Copilului, se va disputa marea finala nationala.

Castigatoarea Cupei Hagi Danone din acest an va reprezenta din nou Romania la Finala Internationala a Cupei Natiunilor Danone, la care vor participa echipe din 32 de tari. Intre 5 si 7 septembrie 2013, campionii se vor intalni la Londra cu Zinedine Zidane, ambasadorul Cupei Natiunilor Danone, si vor intra in joc pentru marele trofeu mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.