Danone a investit 2 milioane de euro pentru a sustine productia locala de lapte

Danone_Zimnicea_CSRmedia_roDanone Romania a incheiat faza pilot a proiectului socio-economic „O sansa pentru familia ta”, derulat impreuna cu fundatia Heifer si sustinut de fondul de investitii international Danone Ecosysteme. Astfel, in cei trei ani de implementare, peste 2 milioane de euro au fost investiti in proiect, 214 juninci de rasa superioara fiind oferite gratuit gospodarilor din trei comunitati rurale: Zimnicea (jud. Teleorman), Cocorastii Colt (jud. Prahova) si Belin (jud. Covasna). Acestia au donat la randul lor mai departe 170 de viteluse – primele nascute, urmand principiul de baza al fundatiei Heifer International: Dar din dar. In plus, s-a avut in vedere imDanone_Zimnicea_CSRmedia_rbunatatirea materialului genetic existent, prin distribuirea a peste 7000 de doze de inseminare artificiala, de calitate superioara.

Dieter_Schulz_Director_General_Danone_pentru_Europa_Centrala_si_de_Sud„Proiectul si-a dovedit viabilitatea si poate fi aplicat si in alte localitati din zone defavorizate economic. Danone promoveaza un principiu important: sa se ingrijeasca de ecosistemul in care isi desfasoara activitatea si sa contribuie la dezvoltarea lui. Succesul acestui proiect ilustreaza perfect acest principiu, iar Danone a generat si o noua sursa de aprovizionare cu lapte romanesc de cea mai buna calitate”, a declarat Dieter Schulz, Director General Danone pentru Europa de Sud Est.

In Zimnicea, unde gospodarii s-au asociat existand implicare la nivel de comunitate, proiectul a fost extins, generand un model sustenabil de productie de lapte de calitate europeana, care sa sustina dezvoltarea viitoare a localitatii. Pe langa vacute, gospodarii au primit si utilizeaza in comun instalatii performante care asigura calitatea laptelului produs: 24 de statii de muls mobile, precum si tancuri de racire si stocare pentru lapte si peste 500 de bidoane de inox pentru colectare. Totodata, gospodarii beneficiari au participat la cursuri despre sanatatea, nutritia, ingrijirea si mulsul vacutelor, pentru a obtine lapte conform cu cerintele de calitate ale Uniunii Europene. Au fost create si patru noi locuri de munca.

Proiectul socio-economic „O sansa pentru familia ta” a fost lansat in 2012, tintind comunitati de gospodari din zone cu potential economic redus. Preocuparea Danone de a sustine productia locala de lapte se concretizeaza si in alte programe, dedicate fermelor romanesti, in care investeste de aproape 10 ani. Programul „Spre Vest” este un exemplu in acest sens. Prin acest proiect, lansat inca din 2006, Danone acorda sustinere fermierilor pentru dezvoltarea si modernizarea afacerilor lor.

Proiectul a avut peste 500 de beneficiari directi si aproximativ 7000 indirecti, la nivelul intregii comunitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.