Danone a lansat primul produs in ambalaj de carton certificat FSC

Tetra Pak si Danone Romania au lansat primul produs lactat ambalat in Romania in ambalaj de carton provenind din paduri administrate responsabil (certificate FSC). Prezenta acestui simbol pe ambalaje reprezinta garantia ca fibra lemnoasa folosita pentru ambalaje provine din paduri administrate responsabil si surse controlate, care sunt regenerate prin plantari sau in mod natural. La nivel global, suprafata forestiera totala certificata FSC este de 180,5 milioane de hectare, in 79 de tari. In Romania, suprafata forestiera totala certificata FSC este de 2.386.535 hectare, reprezentand circa 37% din suprafata forestiera a Romaniei (6,37 milioane de hectare).

Ne bucuram sa fim primii parteneri ai Tetra Pak in Romania care au ales ambalajul certificat FSC. Aceasta decizie a fost un pas firesc, in acord cu politica noastra de responsabilitate sociala si de protectie a mediului, deoarece promovam atat alimentatia echilibrata, cat si comportamentul responsabil fata de mediu”, a declarat Cristina Popescu, Corporate Communications Manager, Danone South Eastern Europe Danone.

Conform unui studiu de opinie comandat in luna mai 2013 de Tetra Pak despre FSC (Forest Stewardship Council) si ambalajele de lapte, lactate si suc cu certificare FSC a reiesit ca 1 din 2 consumatori romani ar alege ambalajele de carton provenind din paduri administrate responsabil (certificate FSC).

“Suntem convinsi ca in urmatoarea perioada vom vedea si alte companii care vor alege sa ambaleze produse realizate local in ambalajele certificate FSC, cu atat mai mult cu cat politica noastra globala este sa ne asumam integral acest cost suplimentar al ambalajului certificat FSC (un ambalaj premium), fara a-l transfera clientilor nostri. In plus, acest tip de ambalaje ofera beneficii de necontestat marcilor care il folosesc si demonstreaza angajament pe termen lung fata de politicile de responsabilitate sociala”, a declarat Cristina Dumitru, Communications Manager Tetra Pak South Eastern Europe.

Organizatia FSC (Forest Stewardship Council) se ocupa de promovarea administrarii responsabile a padurilor din punct de vedere ecologic, social si economic, pentru a conserva biodiversitatea, productivitatea padurilor si procesele ecologice. Astfel, se pune accentul si pe beneficiile sociale ale administrarii forestiere pentru ca societatea si comunitatea sa se bucure de beneficii pe termen mediu si lung, iar activitatea economica sa fie suficient de profitabila fara a genera profit in detrimentul resursei forestiere, ecosistemului sau afectând comunitatea.

“Ma bucur sa vad ca a crescut si in Romania interesul companiilor pentru paduri si modalitatile prin care isi reduc amprenta de mediu si protejeaza resursele naturale. Noi credem ca fiecare dintre noi poate contribui la schimbare, indiferent de varsta, statut social sau indiferent de localitatea unde traieste.Grija fata de mediu are mai multe aspecte si poate incepe cu plantarea unui copac, curatenie in parc, colectare selectiva sau alegerea unor ambalaje prietenoase cu mediul”, a declarat Alin Uhlmann-Useriu, Presedinte al Asociatiei Tasuleasa Social.

Eforturile Tetra Pak de promovare a beneficiilor ambalajelor certificate FSC si a deciziei responsabile de consum fac parte din strategia globala de comunicare despre mediu si resurse regenerabile. Strategia 2020 adoptata de companie la nivel global, in 2011, include trei piloni principali: reciclarea, dezvoltarea de produse sustenabile (inclusiv certificarea FSC) si reducerea amprentei de carbon. Cresterea nivelului de cunoastere despre FSC si a preferintei catre ambalajele certificate FSC sunt parte din pilonul Dezvoltarea de produse sustenabile, adica ambalaje din resurse 100% regenerabile pana in 2020.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.