DANONE: Consumul zilnic de iaurt contribuie la mentinerea sanatatii

Compania Danone a lansat campania educationala “1 iaurt pe zi, sanatatea ti-o mentii”, ce are ca obiectiv informarea romanilor cu privire la importanta iaurtului ca parte a unei alimentatii zilnice echilibrate. Prin aceasta initiativa, Danone isi propune sa reaminteasca importanta unui stil de viata echilibrat si principalele beneficii ale consumului zilnic de iaurt, in contextul in care tot mai multi romani se confrunta cu probleme de sanatate provocate sau favorizate de alimentatia nesanatoasa si lipsa de miscare. Obezitatea, bolile cardiovasculare si diabetul sunt afectiunile care trebuie adresate cu maxima prioritate conform unui studiu despre starea de sanatate a romanilor realizat de Danone. Campania se va derula in perioada noiembrie 2013 – decembrie 2014 si are in vedere actiuni de informare a publicului general prin intermediul TV, presa scrisa si online, dar si social media, care sa incurajeze consumatorii sa faca alegerile cele mai potrivite pentru a-si mentine starea de sanatate.

“De aproape 100 de ani, misiunea asumata de Danone este aceea de a aduce sanatate prin alimente unui numar cat mai mare de oameni. Campania ”1 iaurt pe zi, sanatatea ti-o mentii”, pe care o lansam la nivel national, are rolul de a educa romanii in privinta importantei unei alimentatii sanatoase si echilibrate, evidentiind multiplele beneficii oferite de consumul zilnic de iaurt. Danone face un prim pas important prin campania „1 iaurt pe zi”, dar pentru a creşte impactul acestei misiuni invitam alaturi de noi si alti producatori romani de lactate, retaileri, institutii guvernamentale, pentru ca impreuna sa aducem sanatatea prin alimentatie echilibrata mai aproape de cat mai multi romani”, a declarat Dieter Schulz, Director General Danone pentru Europa de Sud Est.

Opinia generala a respondentilor care au participat la studiul realizat de Danone este ca aceste probleme de sanatate sunt generate de stilul de viata, preponderent sedentar si de o dieta dezechilibrata. In plus, 9 din 10 respondenti cred ca romanii mananca nesanatos, potrivit studiului „Obiceiuri de consum alimentar” realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie in 2013. Una dintre solutiile la indemana, care poate fi introdusa cu usurinta si fara costuri semnificative in dieta zilnica a romanilor, este consumul zilnic de iaurt. Iaurtul, la fel ca laptele din care este facut, contine proteine valoroase si calciu, alaturi de alte minerale si vitamine necesare pentru crestere si sanatate de-a lungul intregii vieti.

In ciuda multiplelor beneficii ale iaurtului, studiile realizate recent arata ca Romania este pe ultima pozitie la nivel european, din punct de vedere al consumului de iaurt. Conform statisticilor, un roman consuma in medie 1 produs lactat proaspat pe saptamana, fata de francezi – 5 produse pe saptamana, bulgari – 3 produse pe saptamana si polonezi – 2 produse pe saptamana.

Pentru mai multe informatii click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.