Danone doneaza 250.000 euro catre Daruieste Viata pentru sustinerea sistemului medical

HORIZONTAL FULL COLOUR_HDDanone Romania a donat 250.000 de euro (aproximativ 1.200.000 de lei) catre Daruieste Viata pentru a sprijini lupta impotriva pandemiei.

Angajatii companiei sunt implicati direct in colectarea nevoilor spitalelor din toata tara si, cu ajutorul nepretuit al echipei Daruieste Viata, vor fi puse la dispozitie echipamentele si materialele medicale necesare.
De la inceputul pandemiei, echipa Danone a sprijinit permanent comunitatile din Romania prin donarea a peste 400.000 de produse (iaurturi, smantana, produse pe baza de plante) in valoare de peste 280.000 de euro, destinate pacientilor si medicilor din spitale si persoanelor aflate in situatii vulnerabile. In acest sens, compania va continua sa sprijine oamenii care au nevoie de ajutor in aceasta perioada dificila.

danone„In astfel de momente, este mai important ca oricand sa actionam cu claritate, sa reactionam rapid si cu precizie si sa fim uniti. De aceea, pentru a ne proteja angajatii si partenerii, compania noastra se angajeaza la nivel global sa ii sustina pe acestia, garantand, totodata, siguranta lantului de aprovizionare al produselor noastre. In acelasi timp, suntem alaturi de comunitate si ne oferim in continuare ajutorul. Am identificat cel mai bun mod posibil pentru a acoperi unele nevoi tot mai mari de echipamente si materiale medicale din cele mai vulnerabile locuri din Romania. Toate acestea cu ajutorul colegilor nostri, care s-au oferit voluntar sa sprijine prin identificarea si centralizarea nevoilor direct de la spitalele din toata tara. Suntem cu totii responsabili si este important sa fim uniti pentru a depasi aceasta situatie cat mai usor. Acum, viziunea noastra “One Planet. One Health” este si mai relevanta pentru noi”, a declarat Natalia Gelshtein-Kiss, Market Director pentru Danone Romania, Bulgaria si Tarile Adriatice.

Pentru a proteja siguranta angajatilor, partenerilor si consumatorilor sai, compania a sporit masurile de siguranta si preventie, acestea vizand intregul sau lant de aprovizionare: incepand cu laptele colectat de la fermierii romani, in fabrica si in depozitul din Bucuresti si pana la livrarea produselor catre magazine. Au fost luate si alte masuri preventive precum amplasarea de echipamente si covorase suplimentare pentru dezinfectie  in toate unitatile companiei, sporirea numarului de actiuni de dezinfectare a tuturor suprafetelor inainte si dupa fiecare schimb de lucru, precum si a microbuzelor care transporta angajatii la fabrica si la depozit.

Pentru a veni in sprijinul angajatilor sai, la nivel global, compania si-a luat angajamentul ferm de a garanta contractele si veniturile celor 100.000 de angajati Danone din toata lumea pana la 30 iunie 2020, oferind, de asemenea, o asigurare de sanatate extinsa (pentru concediu medical, ingrijirea copiilor, carantina), precum si o prima speciala pentru cei care isi desfasoara activitatea la locul de munca pe durata pandemiei.

In aceste momente, este important sa fim uniti, sa aratam solidaritate si sa ajutam. Toata lumea poate contribui si se poate alatura initiativei Daruieste Viata, care sprijina spitalele din Romania pe vremea pandemiei, prin trimiterea unui SMS la numarul  8826 cu mesajul IMPREUNA (valoarea unui SMS este de 2 euro, iar SMS-urile pot fi trimise doar de pe teritoriul Romaniei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.