Connect with us

Hi, what are you looking for?

SUSTINEM

De Sarbatori bucura-te in siguranta alaturi de cei dragi!

ING Asigurari de Viata a pregatit cu ajutorul medicilor SMURD un ghid cu sfaturi practice despre cum sa evitam sau cum sa facem fata eventualelor pericole care ne pandesc de Sarbatori. Ghidul cuprinde mai multe capitole, respectiv:

  • Arsuri cauzate de petarde:  Daca ati aprins o petarda, nu o lasati sa explodeze cand o tineti in mana. Poate provoca arsuri grave! In cazul arsurii cu flacara, stingeti cat mai repede flacara, de preferat prin culcarea victimei la pamant şi acoperirea cu o patura sau o haina. ATENTIE! Nu lasati victima sa alerge. Aceasta este reactia fireasca a unui om cuprins de flacari, dar curentii de aer intretin focul. Nu dezbracati victima daca hainele sunt lipite de piele. Stropiti cu apa rece sau zapada si aplicati comprese cu apa rece pe zonele lezate. Nu spargeti flictenele (basicile) si nu aplicati crema sau alte substante pe leziuni. Sunati la 112 sau transportati victima de urgenta la cel mai apropiat spital!
  • Consumul de alcool: Statisticile arata ca in perioada Sarbatorilor de Iarna, intoxicatiile cu alcool sunt cele mai frecvente cazuri de urgenta. Acest exces poate avea urmari deosebit de grave. La aparitia simptomelor de ebrietate, este foarte important sa stopati consumul de alcool, iar daca situatia se agraveaza, sunati la 112 pentru asistenta medicala imediata.
  • Indigestie: Antiacidele pot usura simptomele indigestiei. Atunci cand simptomele indigestiei dureaza de mai mult de cateva zile sau cand prezinta modificari majore, sunati la 112. De asemenea, trebuie apelat la serviciul de urgenta atunci cand simtiti dureri abdominale severe aparute brusc, scaderi bruste in greutate, scaun cu sange sau voma cu sange, ingalbenirea ochilor si a pielii.
  • Fracturi – Daca o persoana aluneca pe gheata, acuza dureri sau nu se poate ridica, nu o miscati din pozitia in care ati gasit-o si sunati la 112.
  • Degeraturi: Primul ajutor in cazul degeraturilor consta in scoaterea rapida a persoanei de sub actiunea gerului, a apei inghetate sau a zapezii si transportarea ei intr-o incapere calda. Daca victima acuza piscaturi si senzatii de amortire la nivelul membrelor, incurajati-o sa-si miste degetele mainilor si ale picioarelor pentru a reincepe sa simta zona afectata.
  • Conducerea autovehiculelor: In cazul unui accident auto, scoaterea victimelor din masina este de evitat. De cele mai multe ori, victimele unui accident auto pot suferi fracturi la nivelul craniului, coloanei vertebrale sau bazinului. Daca miscati o astfel de victima, riscati sa-i agravati leziunile. Sunati la 112 si asteptati ajutorul calificat!

Pentru a fi mai bine informat, click aici

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România a selectat cele 14 organizații neguvernamentale care vor primi finanțare în valoare totală de peste 2.245.500 lei, in cadrul celui de-al doilea...

CSR CAFE

Cum cel mai bine se invata din exemple concrete, apreciem ca este important sa comunicam si sa impartasim ceea ce facem, proiectele noastre, modul...

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...