CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

Delgaz Grid și-a premiat cei mai buni specialiști, în cadrul concursului Trofeul Electricianului 2023

Cei mai buni 27 de specialiști din compania Delgaz Grid au fost premiați la cele nouă specializări de la etapa pe companie a concursului profesional „Trofeul Electricianului”, desfășurat la Iași. Aceștia vor participa la etapa națională a competiției care va avea loc în luna iulie la Timișoara, unde vor concura specialiști din mai multe companii de distribuție de energie electrică din țară.

La competiția Delgaz Grid au participat peste 120 de electricieni și ingineri din Delgaz Grid și 9 tineri electricieni de la licee de profil din zona Moldovei.

Electricienii Delgaz Grid au concurat la specializările: exploatare stații de transformare, exploatare rețele de medie și joasă tensiune, PRAM (protecții și automatizări), măsură energie electrică, montare și reparații echipament primar 110 KV și medie tensiune din stații de transformare, montare și reparații instalații de medie tensiune și joasă tensiune (posturi de transformare, linii electrice aeriene și subterane), defectoscopie linii electrice subterane de medie și joasă tensiune, dispecer energetic de distribuție.

În paralel s-a derulat și competiția dedicată inginerilor, aflată la a doua ediție.

Evenimentul a inclus, pentru al șaptelea an, și Trofeul Electricianului Junior, secțiune la care au participat elevi de la trei unități de învățământ care au clase cu profil energetic: Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Iași, Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu” din Suceava și Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui.

Șapte electricieni din Suceava, patru din Botoșani, câte trei din Bacău, Neamț și Vaslui  și unul din Iași au urcat pe podium în aplauzele colegilor.

  • La specializarea Dispecer energetic de distribuție, locurile I și II au ajuns la Iași, iar locul III a ajuns la Bacău
  • La secțiunea pentru ingineri, locul I a ajuns la Suceava, locul II la Vaslui și locul III la Neamț.
  • La Trofeul Electricianului Junior, locurile I și III au fost câștigate de elevi de la  Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu” din Suceava, iar locul II la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Iași.

În premieră, în acest an faza națională a Trofeului va avea o secțiune dedicată juniorilor la care vor concura elevi de la unități de învățământ din toată țara care au clase cu profil energetic.

”În ziua de astăzi electricitatea a devenit atât de importantă, încât fără electricitate aproape că nu mai putem să ne imaginăm viața. Iar voi asta faceți, asigurați întotdeauna clienților noștri energia de care au nevoie, ceea ce nu e puțin lucru. Felicitări pentru rezultatele obținute, dar și pentru activitatea de zi cu zi și vă doresc să vă întoarceți de la etapa națională cu cât mai multe trofee”, a declarat Cristian Secoșan, director general Delgaz Grid.

Ca în fiecare an, în cadrul evenimentului au fost prezenți cu standuri expoziționale producători de echipamente, materiale, dispozitive și unelte, aparate de măsură specifice domeniului.

CSR Awards

„Trofeul Electricianului” este un eveniment de tradiție, probabil cel mai longeviv și de anvergură concurs profesional din România. Istoria de 46 de ani a competiției începe 1977 și este strâns legată de Moldova și de municipiul Iași, prima ediție având loc la Iași.

 

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.