Dell a facut primul transport de ambalaje realizate din plastic oceanic reciclat

dell - ocean_plastic-symbolDell a  realizat primul transport de ambalaje din reziduuri plastice oceanice din cadrul industriei de tehnologie, ca rezultat al unui program inovator, la scara comerciala. Dell a colectat reziduuri plastice din ape si de pe plaje marine pentru a le reutiliza in noile ambalaje pentru produsul Dell XPS 13 2-in-1, consolidand astfel strategia Dell de viziune mai ampla privind sustenabilitatea lantului de aprovizionare-desfacere. In anul 2017, cu ajutorul acestui program pilot, circa 8000 de kilograme de reziduuri plastice vor fi oprite de la a mai infesta apele oceanice. Programul sustine obiectivul Dell Legacy of Good de ambalaje 100% sustenabile pana in 2020.

Noua initiativa legata de ambalaje demonstreaza ca exista aplicatii globale reale pentru reziduurile plastice din oceane, care furnizeaza rezultate pozitive pentru afacerea noastra si pentru intreaga planeta. Abia asteptam sa lucram cu oameni din alte industrii pentru un impact mai larg”, a declarat Kevin Brown, Chief Supply Chain Officer, Dell.

Dell va face tranzitia catre noile ambalaje realizate din plastic reciclat din oceane pentru produsul sau premiat XPS 13 2-in-1 incepand cu 30 aprilie 2017. De asemenea, compania va introduce informatii educative pe ambalaje, pentru a creste nivelul global de constientizare si de actiune in privinta solutiilor de insanatosire a ecosistemului oceanic, o zona de interes impartasita intre Dell, Adrian Grenier, Social Good Advocate of Dell, si Lonely Whale Foundation. dell ocean plasticPentru a evita ca ambalajele sa ajunga inapoi in apele oceanului, Dell va stampila fiecare container cu simbolul de reciclare No.2 si cu insemnele HDPE (ceea ce, in mod obisnuit, in multe locuri inseamna ambalaj reciclabil). Echipa de Packaging de la Dell proiecteaza ambalajele pentru produse astfel incat sa fie reciclabile in proportie de peste 93% si sa poata fi reutilizate ca parte a economiei circulare.

Procesul de aprovizionare-desfacere cu ambalaje din reziduuri plastice oceanice reciclate include mai multe etape: partenerii Dell colecteaza reziduurile plastice oceanice la sursa, din cursurile de apa, de pe tarmuri si plaje, inainte ca reziduurile sa ajunga in ocean. Dupa aceea, plasticul recuperat este procesat si rafinat. Apoi plasticul oceanic (25%) este amestecat cu alte materiale plastice reciclate HDPE (restul de 75%) din surse precum sticle de plastic si containere de depozitare a mancarii. In cele din urma,  materialul rezultat este modelat in noi ambalaje, iar apoi acestea sunt trimise pentru utilizare in ambalarea finala si livrarea catre clienti.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.