Dell Technologies suprijina primariile care vor Wi-Fi in spatii publice

dell wifiDell Technologies isi anunta sprijinul pentru municipalitatile si administratiile locale din Romania care doresc sa acceseze voucherele oferite de catre Comisia Europeana, in valoare de 15.000 euro, pentru a sustine instalarea echipamentelor Wi-Fi in spatii publice. Procedura de inregistrare este posibila in perioada 19 septembrie si se incheie pe 20 septembrie, ora 18:00 (ora Romaniei).

Cuponul valoric, oferit prin initiativa WIFI4U a Comisiei Europene va fi utilizat pentru instalarea de echipamente Wi-Fi in spatii publice de pe teritoriul municipalitatii unde nu exista conectivitate Wi-Fi gratuita. Entitatile eligible sunt institutii publice.

Uniunea Europeana  va finanta echipamentele si costurile de instalare (punctele de acces la internet), iar entitatea publica locala va plati pentru conectivitate (abonamentul la internet) si intretinerea echipamentului.

ONU: digitalizarea si urbanizarea, trenduri la nivel global

Conform unui raport ONU, pana in anul 2050 aproximativ 70% din populatia globala va fi concentrata in centre urbane, comparativ cu 54% in 2014 sau 30% in 1950. Distribuirea populatiei in zone urbane, precum si utilizarea din ce in ce mai mare a tehnologiei informatiilor, face tranzitia catre digitalizare cu atat mai importanta.

Dell Technologies sprijina initiativa Comisiei Europene WIFI4U prin solutiile OEM Ruckus si Aerohive, configuratii speciale pentru instalarea de retele wi-fi in spatii publice. Impreuna cu partenerii sai tehnologici, compania integreaza in echipamentele lor conceptul de Open Networking, care va permite oricarei municipalitati care foloseste infrastructura de retea Dell sau partenerilor autorizati, sa instaleze, configureze si opereze aceste retele fara cunostinte avansate de administrare retele.

Inscrierile pentru a obtine voucherul sunt posibile AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.