Departamentul de Stat al S.U.A. finanteaza proiecte ONG de incluziune sociala si drepturile omului

DREPTURILE OMULUIDepartamentul de Stat al S.U.A. – Biroul pentru Democratie, Drepturile Omului si Munca a lansat un apel pentru proiecte strategice ONG (programe) dedicate promovarii drepturilor si protectiei persoanelor marginalizate. Sunt incurajate sa aplice organizatii neguvernamentale din toata lumea, cu precadere acele organizatii care lucreaza in comunitati si cu persoane vulnerabile, precum femei, tineri, persoane cu dizabilitati, minoritati etnice, religioase si sexuale etc.

In ghidul solicitantului sunt enumerate patru domenii de finantare – Freedom from Violence, Access to Justice, Social Inclusion, Empowered and Inclusive Movements and Organizations – dar se precizeaza ca domeniile nu sunt limitative. Proiectele-program trebuie sa prevada urmatoarele actiuni/abordari/teme transversale: egalitate de gen; implicarea activa a grupului tinta (principiul „nimic despre noi fara noi”); dezvoltarea capacitatii organizatiei de abordare a problemei propuse. Un proiect poate obtine pana la 450.000 de dolari finantare.

Proiectele trebuie sa aiba impact dovedit inca din timpul implementarii si sa propuna masuri concrete de sustenabilitate. Au prioritate acele proiecte nederulate anterior, proiectele originale. Sunt totusi acceptate proiecte aflate in implementare, proiecte de succes care aduc ceva nou. In cadrul acestui apel, nu sunt eligibile activitati preponderente de asistenta umanitara, dezvoltarea de softuri comunicationale, schimburi si burse academice, stagii de pregatire mai lungi de 6 luni, studii, cercetari teoretice pe tema drepturilor omului, micro-imprumuturi.

Procesul de aplicare consta in doua etape. Intr-o prima faza solicitantii vor trimite un concept note, un rezumat de 3 pagini al proiectului. Solicitantii selectati vor fi invitati apoi sa trimita aplicatiile complete. Aplicatiile se trimit electronic, iar pentru asta trebuie sa obtineti un username si o parola pe www.grantsolutions.gov sau www.grants.gov.

Informatii suplimentare despre acest apel, AICI.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.