DHL a asigurat calatoria a doi ursi panda din China pana in Belgia

Panda aircraftCompania de curierat expres si logistica DHL s-a implicat in relocarea a doi ursi panda uriasi, pe o distanta de peste 8.000 kilometri din Chengdu – China catre Brugelette – Belgia. Femela – Hao Hao si masculul – Xing Hui, ambii in varsta de patru ani, au fost “livrati” cu succes cu ajutorul retelei globale DHL catre noul lor camin, adapostul de animale din Brugelette, Belgia. Ursii vor petrece urmatorii 15 ani la Pairi Daiza, un domeniu de 55 acri, care gazduieste peste 5.000 de animale. Cu ajutorul Universitatii Ghent a fost pregatit un program de reproducere pentru cei doi, pentru prevenirea disparitiei acestei specii.

Charlie Dobbie, Executive Vice President, Global Network Operations, DHL Express“DHL a acceptat imediat provocarea de a se implica in transportul celor doi ursi panda-vedeta, Hao Hao si Xing Hui, din China catre Belgia. In ultimii ani ne-am implicat in cateva proiecte de conservare a speciilor, inclusiv pentru calatoria a noua gorile din Marea Britanie catre salbaticul Gabon sau transportul a doi tigri rari de Sumatra din Australia catre Statele Unite, pentru programul de reproducere. Transportul in condiții de siguranța a acestor animale frumoase, dar pe cale de dispariție promoveaza angajamentul nostru de a sprijini cauze de conservare si de protectie a mediului in intreaga lume. Aceasta provocare unica oferita de a planifica si a duce la bun sfarsit astfel de proiecte ne-a dat posibilitatea de a ne pune in valoare experiența si capabilitatile”, a declarat Charlie Dobbie, Executive Vice President, Global Network Operations, DHL Express.

Calatoria lui Hao Hao si Xing Hui a inceput in China de la Conservation & Research Center for the Giant Panda (CCRCGP) din Chengdu, pe 22 februarie, si s-a incheiat a doua zi, prin livrarea lor la gradina zoologica din Pairi Daiza, Belgia. Cele doua VIP-uri – Very Important Pandas – au calaorit din China in Belgia intr-o aeronava DHL dedicata, Boeing 767, acompaniate de doi specialisti zootehnisti, un medic veterinar si o rezerva generoasa de hrana, de 100 kilograme de bambus. Vedetele au fost asteptate la aeroportul din Bruxeles de care autoritatile locale si copii de la scolile din apropiere, inainte sa fie preluate intr-un autovehicul special in calatoria finala catre Pairi Daiza.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.