Digi | RCS & RDS continua campania sociala „Mov Craciun daruieste un viitor”

Mov Craciun 2018Grupul Digi | RCS & RDS, alaturi de organizatia Salvati Copiii, continua si anul acesta campania Mov Craciun daruieste un viitor, cu scopul constientizarii impactului plecarii parintilor la munca in strainatate asupra copiilor.

Potrivit ultimelor date colectate de Ministerul Educatiei de la Inspectoratele Scolare Judetene, aproape 160.000 de copii cresc fara parinti.

Campania se va derula pana la Craciun, pe Digi 24. In fiecare zi va fi prezentat un caz al unui copil cu parintii plecati in afara si piedicile pe care acesta le intalneste la tot pasul. Situatiile prezentate sunt ale unor copii din Bucuresti, Pitesti, Brasov, Lupeni care beneficiaza de sustinerea personalului si voluntarilor din Centrele Salvati Copiii create in unitatile scolare unde invata acesti micuti.

Pasionati de fotbal, dans sau lectura, copiii prezentati in campania Mov Craciun daruieste un viitor i-au scris deja Mosului ce cadouri isi doresc, de la echipamente de sport la articole scolare si carti, telefoane sau tablete. Digi | RCS & RDS s-a angajat sa trimita Mosului scrisorile copiilor si sa le ofere cadourile mult dorite, in prag de sarbatori.

Serghei Bulgac DigiSolidaritatea, voluntariatul si imbunatatirea calitatii vietii prin cresterea accesului la tehnologie se numara printre punctele importante ale strategiei de responsabilitate sociala ale companiei noastre. Am convingerea ca prin implicarea in proiectul Copii singuri acasa putem ajuta la reducerea riscului de abandon scolar si la consilierea celor mici de catre specialisti bine pregatiti. Cu totii ne pregatim acum pentru sarbatorile de sfarsit de an si este un bun moment sa ne gandim cat de mult conteaza in viata unui copil aceste evenimente petrecute alaturi de cei dragi, alaturi de parinti si bunici, in deplina siguranta si fara griji. Prin intermediul acestei campanii ne dorim sa scoatem in evidenta eforturile de integrare sociala facute de Salvati Copiii si sa sensibilizam autoritatile sa ia masuri concrete de sprijinire a generatiei care creste, azi, in Romania, fara indrumarea propriilor parinti”, a spus Serghei Bulgac, CEO Digi | RCS & RDS.

Digi | RCS & RDS este partener in cadrul proiectului Copii singuri acasa inca din 2015 si ofera organizatiei servicii de telefonie mobila si fixa, printre care o linie telefonica de suport pentru copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate.

Serviciul de consiliere, Help Line-ul 0800.070.040 si platforma www.copiisinguriacasa.ro ofera consiliere psiho-sociala si juridica, in mod gratuit, pentru parinti, persoanele in grija carora raman copiii si copii, dar si pentru alte persoane sau institutii interesate sau implicate direct in protectia acestei categorii vulnerabile de copii.

De la infiintarea programului, peste 7.200 de copii si 5.000 de persoane in grija carora au ramas (rude, parinti) au beneficiat de ajutor si indrumare specializata.

1 Response

  1. chiorean spune:

    buna seara.sint virgil chiorean din tirgu mures si doresc sa va intreb daca pot beneficia si eu de un sprijin pentru ca si eu am 1 copil care are o tetrapareza grad 4 si ne chinuim cu el zilnic si nu are venit decit ajutorul de handicap de 50 lei luna. va multumim si astept raspunsul dv .la nr 0749887203.va multumesc.si va trans.it sarbatori fericite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.