Digi | RCS & RDS sustine proiectul „Copii singuri acasa”, derulat de Salvati Copiii Romania

Digi Conectati NelimitatGrupul Digi | RCS & RDS continua si in acest an  parteneriatul cu organizatia Salvati Copiii, pentru sustinerea proiectului Copii singuri acasa.

In cadrul acestuia, compania ofera organizatiei servicii de telefonie mobila si fixa, printre care o linie telefonica de suport pentru copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate.

In Romania, potrivit datelor colectate de Salvati Copiii de la Inspectoratele Scolare Judetene, peste 200.000 de copii cresc fara parinti, cifra la care se adauga si cei care nu au ajuns la varsta integrarii in sistemul de educatie  sau cei care au abandonat studiile sau nu au fost niciodata la scoala ori gradinita.

Serghei Bulgac DigiSolidaritatea, educatia si voluntariatul sunt directii importante ale strategiei de responsabilitate sociala in cadrul companiei noastre. Credem ca prin sustinerea proiectului Copii singuri acasa putem contribui la reducerea riscului de abandon scolar si la consilierea lor pentru a trece mai usor peste aceasta perioada. Ca parinte, inteleg cat de importanta este prezenta adultului in viata unui copil. Prin parteneriatul cu Salvati Copiii, ne dorim ca absenta parintilor sa fie mai usor de depasit de catre copii si de catre cei in grija carora se afla”, a declarat Serghei Bulgac, CEO Digi | RCS & RDS.

Serviciul de consiliere, Help Line-ul 0800.070.040 si platforma www.copiisinguriacasa.ro ofera consiliere psiho-sociala si juridica, in mod gratuit, pentru parinti, tutori si copii, dar si pentru alte persoane sau institutii interesate sau implicate direct in protectia acestei categorii vulnerabile de copii.

De la infiintarea programului, peste 6.500 de copii si 4.500 de persoane in grija carora au ramas (rude, parinti) au beneficiat de ajutor si indrumare specializata. Mai mult, demersurile sustinute de lobby si advocacy ale organizatiei au dus la modificarea Legii 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului prin introducerea unei sectiuni separate pentru protectia copiilor cu parintii plecati la munca in strainatate.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.