Digi#EDU: Peste 1000 de tablete vor ajunge la elevii din medii defavorizate

Digi#EDU_Scoala Viitorului_LandscapeGrupul Digi va da peste 1000 de tablete Lenovo, cu acces la servicii de date mobile, elevilor din medii defavorizate, care, in perioada pandemiei COVID-19, nu au putut participa la cursurile online, deoarece nu aveau echipamentele necesare pentru continuarea activitatii de invatare.

Donatia Grupului Digi urmareste sa creasca gradul de digitalizare a tinerei generatii de la sat si sa reduca abandonul scolar in mediul rural, incurajand familiile defavorizate sa acorde copiilor o sansa la educatie, prin intermediul tehnologiei.

Programul de responsabilitate sociala Digi#EDU. Scoala Viitorului se deruleaza in parteneriat cu scolile si primariile din comunitatile rurale care au facilitat identificarea beneficiarilor. Criteriile de selectie a acestora au fost: gradul de vulnerabilitate al familiilor, rezultatele elevilor la invatatura si nivelul de participare la cursurile online, in perioada martie – iunie 2020, importanta serviciilor de comunicatii electronice in viata comunitatilor rurale. 

Intr-o prima etapa, respectiv in prima jumatate a lunii iulie, peste 300 de tablete sunt livrate catre scolile din 50 de localitati din Alba, Arad, Bistrita-Nasaud, Brasov, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Mures, Prahova, Salaj, Sibiu, Timis, Tulcea si Vrancea.

Pe parcursul lunii vor ajunge la beneficiari si celelalte peste 700 de tablete. Elevii vor avea timp de 12 luni acces gratuit la pachetul de date mobile DigiActiv.

 

Digitalizarea educatiei in mediul rural este una dintre directiile strategice de responsabilitate sociala corporativa  ale Grupului Digi.

Prin programele “Digi#Edu. Scoala Viitorului” si #DigiActiv, compania sprijina accesul la tehnologie digitala si educatie la distanta pentru sute de elevi din comunitati vulnerabile. In cadrul acestor eforturi, compania a contribuit la dotarea laboratoarelor de informatica ale scolilor din comunitatile Parpanita si Cioatele (Vaslui) si Cleanov (Dolj), in ultimul an, in parteneriat cu World Vision Romania si a oferit acces gratuit la internet pentru prima scoala smart din mediul rural, la Ciugud (Alba). In perioada pandemiei COVID-19, aproape 70 de elevi care traiesc in sate izolate sau in comunitati dezavantajate – Suletea (Vaslui) si Catun (Buzau) – au primit donatii constand in telefoane Digi, pachete de date mobile pentru 6 luni si tablete pentru a putea participa, alaturi de colegi, la “scoala online”.

De asemenea, tot in scopul sprijinirii familiilor care fac fata cu dificultate provocarilor aduse de pandemia de COVID-19, Digi Romania pune la dispozitia organizatiei Salvati Copiii Romania o linie gratuita de consiliere, Family Tel, lansata in luna aprilie 2020. O echipa de psihologi ai organizatiei acorda consiliere psihologica parintilor si bunicilor, pentru a gestiona mai bine starea emotionala a copiilor.

2 Responses

  1. Alin Bratu spune:

    Important sa functioneze si 2/3/4G-ul.. Iar pe vaile si dealurile acestei tari mai slabut cu semnalul, mai ales de la Digi. 🙂 Sau poate sunt tablete 5G? :)) Ba nu, ca 5g-ul este virusat

  2. Laurentiu spune:

    Un gest frumos mai ales necesar dat fiind faptul ca mai totul se muta in online, trebuie si cei defavorizati sa fie la curent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.