DIM SOFT doneaza peste 20.000 de carti catre 24 de biblioteci scolare

Compania DIM SOFT doneaza peste 20.000 de carti catre 24 de biblioteci scolare si publice din județele Hunedoara, Gorj, Vaslui, Tulcea si Bucuresti, in cadrul Caravanei “Ai Parte De Carte”. Desfasurata pe parcursul lunilor iunie si iulie Caravana isi propune sa imbogateasca fondul de carte din bibliotecile publice din Romania si sa sprijine accesul la cultura si educatie al elevilor din zonele defavorizate, cu precadere rurale. Astfel, carti de literatura, istorie si cultura scrise de autori romani celebri precum Mihail Sadoveanu (Fratii Jderi), Ionel Teodoreanu (La Medeleni), Ion Luca Caragiale (Teatru), Zaharia Stancu (Satra), Marin Preda (Intalnirea dintre pamanturi), Eugen Barbu (Principele) vor completa fondul insuficient de carte din biblioteci scolare si publice din Romania.

“Prin aceasta donatie ne implicam direct si neconditionat in revigorarea fondul de carte pus la dispozitia celor  pentru care biblioteca scolara sau publica ramane singura sursa la indemana pentru lectura, instruire si dezvoltare personala. Investitia in cultura si educatie are un rol important in sustinerea integrarii sociale a copiilor, iar rezultatele se vor vedea cu siguranta in viitor. “Ai Parte De Carte” se inscrie in seria de actiuni prin care dorim sa ne implicam activ in sprijinirea copiilor. Un alt proiect pe care-l avem in desfasurare vizeaza descoperirea, educarea si indrumarea tinerelor talente pentru practicarea sportului de performanta. Formam astazi generatia de maine a Romaniei, pe care ne-o dorim educata si civilizata”, a declarat Mircea Sandulescu, Director general DIM SOFT.

Prima donatie de carte scolara a fost oferita Colegiului Tehnic de Industrie Alimentara din Bucuresti care a primit un numar de 500 de volume de literatura romana si istorie, precum si carti de cultura generala.

Ultimele studii de specialitate arata ca principalele probleme cu care se confrunta bibliotecile publice din Romania sunt: fondul insuficient de carte, spatiu, personal sau tehnologie moderna de acces la informatie. In Romania sunt 2.876 de biblioteci in cele 41 de judete, dintre acestea, 89% sunt institutii de dimensiuni mici, localizate in mediul rural.

2 Responses

  1. Petcu Mariana spune:

    Buna seara! Mi-ar plăcea să includeți și biblioteca Școlii Gimn Nr.9 din Galați in următoarea caravană a dumneavoastră. Scoala noastră a intrat in oct 2013 in reaabilitare si speram ca in luna sept 2014 sa incepem cursurile in cladirea reabilitata.

  2. Corneliu Radulescu spune:

    Doresc sa donez carte pentru un ONG, biblioteci sau oricine doreste sa-si mareasca o bibliteca. Tel. 0745.650.664. Sunt din Tulcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.