Discriminarea la locul de munca si promovarea muncii flexibile pentru mame, discutate prin proiectul M.A.M.A.

MAMA_ Model Aplicat de Maternitate ActivaProiectul european „M.A.M.A. – Model Aplicat pentru Maternitate Activa” ajunge la final. In contextul in care femeile se confrunta cu problema discriminarii la locul de munca si o integrare deficitara pe piata muncii dupa nastere, proiectul M.A.M.A. a ajutat la constientizarea repercursiunilor acestor actiuni si a oferit solutii concrete pentru imbunatatirea situatiei. Peste 540 de femei au fost consiliate in cariera si peste 280 calificate in diverse meserii precum manichiura-pedichiurIMG_2048a, frizerie-coafura, baby-sitter etc. Proiectul a facilitat realizarea unui studiu privind situatia actuala a accesului mamelor, viitoarelor mame sau femeilor care s-au dedicat ingrijirii altor membri ai familiei pe piata muncii. Totodata a fost realizat un manual de interventie cuprinzand instrumente practice de flexibilizare a locurilor de munca pentru femei.

In cadrul campaniei de constientizare au fost sustinute sesiuni de informare a femeilor din Regiunea Bucuresti-Ilfov cu privire la drepturile pe piata muncii si 5 sesiuni de informare a angajatorilor asupra avantajelor unui program de organizare al muncii flexibil pentru femei.

Ca instument care promoveaza conceptul de munca flexibila si care doreste sa ajute femeile sa obtina un echilibru intre viata profesionala si cea de familie, s-a deschis primul Centru de ingrijire si alaptare Baby Office, complet functional, in Romania Hypermarche S.A.

Mai multe detalii despre proiect puteti gasi pe site-ul www.babyoffice.ro

M.A.M.A. – Model Aplicat pentru Maternitate Activa este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investeste in oameni!”. Bugetul total al proiectului este de 2171350 lei, valoarea finantarii neramburabile fiind de 2127923 lei. Proiectul este implementat de Centrul de Analiza si Inovare Economico-Sociala – CAIES, in parteneriat cu Asociatia pentru Dezvoltare si Promovare Socio-Economica – Catalactica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.