CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

Doctorul care si-a depasit drama doar pentru a salva copiii de cancer

In cadrul campaniei “Doctore esti un erou”, derulata de Petrom Romania prin programul de responsabilitate sociala “Acces la Viata”,  la Stirile Protv sunt difuzate o serie de reportaje despre medicii care pun mai presus de ei vietile pacientilor. Eroii a trei dintre cele 10 reportaje vor fi recompensati de Petrom cu burse de excelenta in valoare de 10.000 de euro (locul I), 8.000 de euro (locul 2), 5.000 de euro (locul 3).

Urmareste mai jos un material despre medicul Margit Serban, doctorul care nu a pronuntat niciodata cuvantul „cancer” in fata copiilor, desi ii trateaza de asa ceva.

Numele ei este Margit Serban, si-a dedicat intreaga viata, Spitalului de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara.

Iunie 2001. Timisoara. Clinica de onco-pediatrie. Un copil bolnav de cancer limfatic era salvat de la moarte in urma unui transplant de maduva.

Profesorul Margit Serban vorbea atunci cu emotie despre o premiera medicala. Astazi, dupa 10 ani, este tot acolo gata sa lupte pentru copilasii bolnavi.

In fiecare zi gaseste zambetul, rabdarea si puterea pentru a-i incuraja pe cei aflati in fata unor diagnostice crunte.

Nu aratam ca jelim, nici nu plangem, dar asta nu inseamna ca avem somnul linistit„, a recunoscut Margit Serban.

Drama fiecarei mame ii aminteste de drama ei. Pentru ca desi putini stiu, Margit Serban ascunde o poveste tulburatoare. Este povestea unei femei cu sufletul spart in mii de bucati, dupa ce acum 20 ani, fiul ei a murit intr-un tragic accident.

CSR Awards

Dupa aproape doua luni de jale, in cele din urma a trebuit sa ma intorc la serviciu. Credeam ca n-o sa mai pot sa vad copii din prima zi a intoarcerii mele, dar mi-am dat seama ca locul meu este acolo si ca trebuie sa ma straduiesc si sa feresc alte mame sa ajunga in situatia mea„, a povestit medicul.

Si asta face zilnic de peste 40 de ani. Atunci cand o cauti, o gasesti la spital. E prima si uneori pleaca ultima.

Timisoara e mica si vezi atata lume ca te saluta: << Eu va stiu, mi-ati salvat copilul>>. Sunt lucruri care fac mult mai mult decat sa stau pe un sac de bani care nu mi-ar da atatea satisfactii„, a mai spus prof. dr. Margarit Serban.

Este „tanti doctor ” pentru bolnavi si „Frau” pentru studenti si discipoli. Cat va putea va avea grija de bolnavi, iar cand se va retrage vrea sa isi indeplineasca un vis: sa se apuce de pictura.

 

Sursa: Protv

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.