Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Domestos: Toaleta din curtea unei scoli din Teleorman va fi inlocuita cu un grup sanitar modern!

Vizual #dreptullatoaleteIn cadrul campaniei „Domestos sustine igiena in scoli”, derulata de Unilever,  Scoala Gimnaziala Pietrosani, din judetul Teleorman, a fost aleasa de Crucea Rosie Romana pentru a beneficia de construirea unui grup sanitar modern.

Institutia de invatamant, infiintata in 1895, gazduieste peste 250 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani. Scoala dispune de doua cladiri, in una dintre ele functionand si gradinita care gazduieste 65 de copii.

In plus, 25 de unitati de invatamant din 21 de judete vor beneficia de seturi de produse de curatat. Lista completa poate fi gasita pe www.domestos.ro si pe site-ul www.crucearosie.ro, pagina dedicata campaniei.

„Domestos lupta de 5 ani pentru o igiena mai buna in scoli, iar in 2020, mai mult ca niciodata, am devenit constienti de nevoia unei igiene corespunzatoare. Ne dorim ca toti elevii din Romania sa beneficieze de conditii decente de igiena, fara risc de imbolnavire, iar pentru asta vom continua sa sustinem dreptul la toalete in scolile din intreaga tara. Ne bucuram sa vedem ca lucrurile se misca, avem deja primele scoli cu toalete renovate sau grupuri sanitare noi in constructie. Scopul nostru este ca accesul la conditii de igiena decente sa devina parte din normal”, a declarat Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.

Campania  „Domestos sustine igiena in scoli” este in al cincilea an de desfasurare si militeaza pentru Dreptul la toalete si conditii optime de igiena in toate scolile din Romania. Astfel, scolile se pot inscrie in una dintre cele trei categorii: Scoala Piatra Neamt_Before and after_1construirea unui grup sanitar, acolo unde acesta este in curte, renovarea si modernizarea toaletelor sau acces la kituri de produse necesare pentru intretinere, curatare si igienizare.

Domestos ofera o sponsorizare in valoare de 60.000 euro pentru dotarea efectiva a trei scoli cu grupuri sanitare si modernizarea toaletelor in alte doua institutii de invatamant, in timp ce, pana la finalul anului, 100 de scoli vor primi produse de curatenie Domestos.

In perioada septembrie 2019 – aprilie 2020 au fost facute 345 de inscrieri valide pe www.domestos.ro, in toate cele trei categorii. Pana acum, in cadrul campaniei au fost demarate lucrarile de constructie a toaletei la scoala din comuna Podisor, s-a modernizat toaleta Scolii Gimnaziale „Nicu Albu” din Piatra Neamt, iar 25 de scoli din intreaga tara au primit kituri de produse de dezinfectare Domestos.

Tododata,  Crucea Rosie Romana si Domestos au demarat o campanie de strangere fonduri, astfel incat toti cei care doresc sa contribuie la aceasta cauza o pot face printr-o donatie pe www.crucearosie.ro.

Cu sprijinul ambasadorilor si sustinatorilor campaniei, suma stransa pana in acest moment este de 15.045,30 lei.

Persoanele fizice si juridice care isi doresc sa se implice in campanie, astfel incat sa nu mai existe nicio unitate de invatamant cu toalete in curte si conditii precare de igiena, pot face donatii direct pe www.crucearosie.ro sau in contul RO61BRDE410SV36413364100, deschis la BRD Agentia Piata Romana. Toate fondurile sunt gestionate de catre Crucea Rosie Romana, la fel ca si coordonarea procesului de selectie a scolilor si de implementare a lucrarilor. La fiecare trei luni, se stabileste o noua institutie de invatamant beneficiara a proiectului dintre cele care s-au inscris pe site si respecta conditiile de eligibilitate.

Inscrierile unitatilor de invatamant in campania „Domestos sustine igiena in scoli” continua pe site-ul campaniei.
Ele pot beneficia de construirea sau renovarea unui grup sanitar, dar si pentru a primi produse de curatare, igienizare si dezinfectare, atat de importante in general, dar cu atat mai mult in contextul riscului de imbolnavire de COVID-19.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

Featured

Peste 100.000 de turisti au vizitat Zona Cascadei Bigar la un an de la amenajarea eco-turistica a zonei, dublu fata de perioada 2016-2017, cand...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...