Doneaza 5 lei la KFC si Pizza Hut si ajuta 150 de copii sa ajunga la scoala

KFC si Pizza Hut isi invita clientii sa doneze cate 5 lei pentru sustinerea campaniei de strangere de fonduri  “Eu cum ajung la scoala”, initiata de organizatia World Vision Romania. Campania are ca obiectiv strangerea sumei necesare pentru achizitionarea a cel putin unui microbuz care sa ii duca la scoala pe cei 150 de copii din comuna Rebricea, judetul Vaslui.

In schimbul sumei donate, in semn de multumire, clientii celor doua lanturi de restaurante vor primi cate un magnet decorativ care sa le reaminteasca de gestul lor frumos si de ajutorul acordat copiilor.

„ Acesti copii se lupta cu frigul, ploaia, iar uneori trebuie sa se apere chiar si de caini, doar pentru a ajunge la scoala. Ne dorim sa schimbam aceasta realitate si sa le oferim speranta acestor micuti care se confrunta prea devreme cu greutati prea mari. Impreuna putem schimba vieti in bine, chiar și cu gesturi mici”, a declarat Adela Fundulea, Marketing Manager World Vision Romania.

Prin aceasta campanie World Vision Romania vrea sa atraga atentia romanilor asupra lipsei accesului la educatie pentru copiii defavorizati din mediul rural  si astfel sa ii mobilizeze sa ia atitudine in vederea imbunatatirii conditiilor sociale si de educatie ale acestor copii.

Potrivit datelor statistice ale Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, peste 785 de elevi au abandonat scoala in prima jumatate a anului școlar 2010-2011. Dintre acestia, mai mult de jumatate, 405 elevi, sunt din ciclul gimnazial, peste 80% dintre ei provinind din mediul rural. Principalul motiv al abandonarii scolii de catre acesti copii il reprezinta saracia, dar și distanta foarte mare pana la scoala gimnaziala din comuna. De altfel, pe ploaie, pe frig, pe zapada, pe arsita, cei 150 de copii trebuie sa bata pe jos atatia kilometri. Vasluiul este unul dintre cele mai sarace judete din tara  și una dintre cele mai sarace regiuni din Europa.

***

“Eu cum ajung la scoala” este a treia campanie de strangere de fonduri a World Vision Romania, sustinuta de KFC si Pizza Hut. In luna octombrie a fiecarui an, in cele doua lanturi de restaurante se desfasoara campania “Vreau in clasa a IX-a”,  care  are ca scop ajutarea copiilor defavorizati sa-si continuie studiile liceale. De asemenea, in perioada iulie-august KFC si Pizza Hut au sustinut campania de strangere de fonduri “Mame bune, copii sanatosi”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.