Doneaza si tu 2 euro si “Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!”

Stirile Kanal D, Vitantis Shopping Center si Asociatia Invingem Autismul deruleaza campania „Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!” Astfel, telespectatorii Kanal D- si nu numai – pot sprijini copiii afectati de autism prin donatii de 2 Euro la numarul de sms 8842 (valabil in retelele Cosmote, Orange si Vodafone). Incidenta tulburarilor din spectrul autismului a crescut in mod alarmant. Conform statisticilor internationale, 1 din 100 de copii este afectat. Autismul este o tulburare neurobiologica severa, care afecteaza comunicarea, relationarea si integrarea senzoriala a individului. Fara interventie, riscul este ca acea persoana sa ramana izolata toata viata si dependenta de sprijinul altei persoane. Un alt obiectiv al campaniei „Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!” este de a determina autoritatile sa sustina serviciile dedicate copiilor cu autism.

“Integrarea in scoala este necesara si posibila, dar acest lucru presupune activitati suplimentare de pregatire, cu personal specializat in interventii specifice pentru copiii cu autism, care pot costa si peste 1000 de euro pe luna. Totodata, este absolut necesara informarea si formarea cadrelor didactice, care sunt inca nepregatite sa primeasca elevi cu autism in clasele lor, dar si schimbarea mentalitatii parintilor celorlalti copii,” a declarat Andreea Sorescu, Director Executiv al Asociatiei Invingem Autismul.

Prin aceasta campanie organizatorii vor si sa sensibilizeze publicul larg si sa contribuie decisiv la depasirea prejudecatilor, bariere reale in integrarea scolara si sociala a persoanelor cu autism. Fondurile stranse in urma campaniei vor ajuta la pregatirea  specializata pentru scoala a copiilor care beneficiaza de serviciile Centrului Invingem Autismul si la formarea a 100 de cadre didactice din tara, din gradinite si scoli de masa, in metode de predare pentru copiii cu autism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.