Dorna a lansat, alaturi de Simona Halep, proiectul “Strigat de viata”

simona halepDorna si Salvati Copiii Romania au lansat proiectul „Strigat de viata” – un apel catre toti romanii de a sustine dreptul la viata al bebelusilor nascuti prematur.

Proiectul, parte a campaniei Grija pentru copii, ajunsa deja la editia cu numarul 7, a fost lansat printr-un concert extraordinar sustinut de Orchestra Nationala Radio la Sala Radio din Bucuresti.

Concertul Orchestrei Nationale Radio, dirijat de maestrul Vlad Conta, a inceput cu un moment surpriza pentru cei prezenti la eveniment: odata cu semnalul pe care dirijorul l-a dat pentru inceperea concertului, toti cei 80 de muzicieni ai Orchestrei au lasat instrumentele din maini si au tacut, pret de cateva minute. Linistea din sala a crescut si mai mult asteptarea in randul spectatorilor care s-a incheiat in momentul in care, pe un ecran aflat in spatele orchestrei, au aparut mai multe imagini care dezvaluiau motivul acestei taceri: bebelusii nascuti prematur nu au putere sa planga la nastere, asa cum o fac copiii nascuti la termen. Ei vin pe lume in liniste, fara sa strige, fara sa poata scoate un sunet. 

Miruna SmeureanuToti stim, fie ca suntem sau nu parinti, ca exista un moment critic atunci cand un copil vine pe lume: plansul de la nastere. Acel prim strigat care ii anunta pe toti cei prezenti ca bebelusul s-a nascut si este pregatit pentru viata. Pentru unii parinti, acest sunet se lasa asteptat. Si cred ca linistea din acel moment marcheaza de fapt unul dintre cele mai durerose clipe din viata unei mame. Cu acest gand, ii invitam toti romanii sa dea share mesajelor #StrigatDeViata de pe site-ul Dorna.ro. Impreuna putem ajuta mai mult decat credem”, a declarat Miruna Smeureanu, Director de Marketing al Coca-Cola Romania.

Campania de anul acesta face apel catre toti romanii sa dea share mesajului #StrigatdeViata, de pe site-ul www.dorna.ro, aratand astfel ca sustin cauza copiilor nascuti prematur.

La finalul campaniei, Dorna, cu sprijinul Salvati Copiii Romania, va dona, ca si in anii precendenti, echipamente medicale specializate pentru copiii nascuti prematur, catre maternitatile care au nevoie de ele.

Simona Halep s-a alaturat acestei cauze inca din 2015, indemnand la implicarea fiecaruia dintre noi.

„Ma bucur ca am sansa sa promovez o cauza atat de importanta, in care eu cred cu tarie. Copiii sunt o bucurie, iar eu iubesc in mod special copiii. Trebuie sa fim alaturi de cei mai mici dintre ei, pentru ca ei nu au putere sa lupte singuri. Si eu, ca sportiv de performanta, stiu cat de importanta este sustinerea oamenilor din jurul meu, fie ca vorbim despre un gand bun scris, fie despre strigatele de incurajare care vin din tribuna. Sper ca fiecare dintre voi sa contribuie la sustinerea copiilor nascuti inainte de termen, asa ca ii invit pe toti sa dea share cauzei noastre, #strigatdeviata, de pe site-ul www.dorna.ro”, Simona Halep, ambasadorul campaniei “Grija pentru copii.

Campania “Grija pentru copii” a ajuns anul acesta la cea de-a 7-a editie. In tot acest timp, Dorna si Salvati copiii au dotat 60 de maternitati din Romania cu 96 de echipamente medicale de specialitate pentru ingrijirea nou-nascutilor prematur, in valoare aproximativa de 700.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.