Dorna doneaza 100.000 euro pentru achizitia de incubatoare in maternitatile din tara

Simona Halep - dornaPeste 100.000 de romani s-au implicat activ in sustinerea manifestului „Fii in inima lor pe viata”, din cadrul campaniei „Grija pentru copii”, iar Dorna le va raspunde prin noi donatii de incubatoare catre maternitatile din Romania.  Pornind de la ideea ca atunci cand esti alaturi de cineva intr-un moment greu, ii ramai in inima pentru totdeauna, romanii au fost invitati sa sustina copiii nascuti prematur printr-un gest simbolic – acela de a da „love” pe Facebook. In doar 8 saptamani, peste 100.000 de romani au raspuns pozitiv manifestului, aratandu-si sustinerea inca din primele secunde ale campaniei online. In perioada 2013-2016, 40 de maternitati din Romania au fost dotate cu echipamente medicale de specialitate, o investitie de aproximativ 500.000 euro. Anul acesta, Dorna doneaza alti 100.000 euro, ce se vor translata in alte noi incubatoare, cu ajutorul Salvati Copiii Romania.

Miruna Smeureanu, Marketing Director Coca-Cola Romania.Ne bucuram ca romanii au acceptat sa isi ofere inima, in mod simbolic, pe Facebook, pentru a fi alaturi de copiii nascuti prematur. In ultimii ani ne-am implicat activ in constientizarea acestei probleme si nu ne vom opri aici. Am demarat deja procesul de achizitie pentru noi incubatoare. O parte dintre incubatoare au ajuns deja acolo unde e cel mai mult nevoie de ele, in maternitati. Faptul ca oamenii sunt langa noi nu face decat sa ne dea incredere ca suntem pe drumul cel bun si sa ne confirme ca sustinerea Dorna este importanta”, a declarat Miruna Smeureanu, Marketing Director Coca-Cola Romania.

Initiativa ”Fii in inima lor pe viata” este o campanie simbolica care si-a propus sa aduca impreuna oamenii de toate varstele, intr-un efort colectiv – acela de a ajuta la dotarea cu echipamente medicale de specialitate a maternitatilor din Bucuresti si din tara, dar si de a contribui la constientizare problematicii nasterilor premature din Romania.

Gabriela Alexandrescu, presedinte_Salvati_CopiiiPentru copiii nascuti prematur, fiecare secunda este esentiala in lupta lor pentru viata. Tocmai din aceste considerente am vrut sa ne implicam pentru a aduce o schimbare durabila in societate, sa ajutam la constientizarea acestei probleme stringente care nu este doar despre copiii nascuti prematur, este despre speranta si putere. Suntem alaturi de ei si ne bucuram ca atat de multi oameni au aratat ca sunt aproape de inima lor”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presendintele Organizatiei Salvati Copiii Romania.

Din 2013, Dorna si Salvati Copiii Romania si-au alaturat fortele intr-o campanie care isi propune sa semnaleze o problema reala, aceea a nasterilor premature si sa vina cu solutii concrete. Incepand cu 2015, Simona Halep s-a alaturat si ea luptei micutilor pentru sansa la viata, in calitate de ambasador al cauzei, indemnand la implicarea activa a fiecaruia dintre noi.

Procesul de achizitionare de noi incubatoare aferente acestui an a fost demarat. Lista unitatilor care vor beneficia de donatia din 2017, ulterior achizitiei incubatoarelor de catre organizatia Salvati Copiii Romania, include spitalele din Sibiu, Barlad, Deva, Botosani, Bucuresti, Calarasi, Caracal, Oradea, Mangalia si Ramnicu Valcea.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.