Dorna si Salvati Copiii au dotat inca 10 maternitati cu echipamente de specialitate

Salvati-Copiii_Dotare Maternitate Sfantul GheorgheDorna, impreuna cu organizatia Salvati Copiii, anunta dotarea a inca 10 maternitati din Romania cu echipamente de specialitate necesare ingrijirii medicale a copiilor nascuti prematur. Donatiile au fost facute pe parcursul anului 2015, in cadrul campaniei „Grija pentru copii”. Fiecare spital a fost dotat cu un alt tip de echipament medical de specialitate, in functie de nevoile locale – de la monitoare transcutanate de gaze sangvine, pulsoximetre sau ventilatoare suport respirator, pana la incubatoare de transport sau monitoare alefunctiilor vitale.

„Ne bucuram ca ne putem implica in sustinerea acestor programe, prin care am contribuit deja, impreuna cu partenerii nostri de la Salvati Copiii, la dotarea a 40 de maternitati din cadrul spitalelor sau clinicilor din Bucuresti si din tara. Pe langa donatiile proDorna si Salvati Copiiipriu-zise, incepand din 2015, campaniei Grija pentru copii i s-a alaturat si Simona Halep, care, prin prezenta foarte puternica si prin sustinerea oferita campaniei, a facut aceasta cauza si mai cunoscuta in randul publicului larg”, a declarat Anca Nastase, Senior Brand Manager Still Drinks Romania & Moldova Coca-Cola Romania.

Spitalul Clinic de Urgenta Cantacuzino din Bucuresti este unul din cele 10 spitale dotate in 2015. Acestuia i se Salvati_Copiiiadauga alte 9 spitale din tara, si anume: Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie din Brasov, Spitalul Municipal de Urgenta din Caransebes, Spitalul de Urgenta din Hunedoara, Spitalul Judetean de Urgenta Targu-Mures, Spitalul Municipal de Urgenta Roman, Spitalul Municipal de Urgenta Sibiu, Spitalul Municipal de Urgenta Campulung Moldovenesc, Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara si Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui.

Campania „Grija pentru copii” a fost lansata de Dorna si Salvati Copiii in anul 2013, cu scopul sustinerii unor programe pentru ingrijirea corespunzatoare a nou-nascutilor prematur. De la data lansarii si pana in prezent, 40 de maternitati din Romania au beneficiat de suport, prin dotarea cu echipamente de specialitate. Numarul de echipamente donate pana acum in cadrul programului a ajunsla 107 echipamente medicale de specialitate. Campania a fost sustinuta anul acesta si de grupul McCann Erickson.

In continuare, Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste mortalitatea infantila: conform statisticilor, un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore. Insa, atunci cand nou-nascutii sunt ingrijiti corespunzator, 33% dintre aceste decese pot fi prevenite.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.