Doua studente romance in finala concursului „Henkel Innovation Challenge”

Henkel Romania a desemnat echipa Topnotchers din Bucuresti, formata din Smaranda Ardelean si Alina Mereuta, castigatoarea etapei nationale a concursului „Henkel Innovation Challenge”. Competitia are ca tema dezvoltarea unui concept inovator si sustenabil pentru un produs Henkel, proiectat pentru piata din anul 2030.

Proiectul castigator este intitulat „Denivit Nanocare” si reprezinta proiectarea unei paste de dinti inovatoare, care poate fi utilizata fara apa. Cu ajutorul tehnologiei bazate pe nanoroboti, pasta ar putea curata si actiona in acelasi timp impotriva problemelor dentare, prin manipularea tesuturilor peridontale. Spre exemplu, pe termen lung, poate indrepta dintii. Produsul vine impreuna cu un card electronic care stocheaza informatii personalizate despre sanatatea dentara, obtinute prin scanarea danturii.

Echipa Topnotchers  va reprezenta Romania in finala internationala a competitiei, ce se va desfasura la Varsovia (Polonia), in perioada 25-28 aprilie 2012. Cei doi castigatori vor concura alaturi de echipe de studenti din alte 20 de tari din Europa si regiunea Asia-Pacific.

„Proiectele din aceasta competitie de inovatii nu sunt doar un gest creativ, studentii dezvolta un adevarat plan de afaceri in jurul produsului imaginat si il promoveaza astfel incat sa convinga ca ideea lor merita sa fie implementata si ca inovatia lor va fi indispensabila in viitor. Marea provocare este ca proiectele trebuie sa fie de asemenea sustenabile, pentru ca viitorul va presupune dezvoltare durabila prin inovatii”, a declarat Niculae Olteanu, Presedintele Henkel Romania.

Marele premiu consta intr-o calatorie in jurul lumii si vouchere in valoare de 1.000 de euro pentru membrii echipei castigatoare. In plus, primele 3 echipe clasate pe podium vor avea sansa de a se intalni cu CEO-ul companiei Henkel, Kasper Rorsted.

Este al doilea an in care studentii din Romania sunt invitati sa participe la competitia internationala Henkel Innovation Challenge, alaturi de studenti din alte 20 tari din Europa si regiunea Asia-Pacific.

In competitia nationala s-au inscris 83 de echipe din Romania care au elaborat proiecte inovatoare si sustenabile pentru produse si tehnologii care sa raspunda nevoilor consumatorilor din anul 2030.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Îți mulțumim pentru feedback!