Dow Romania va construi un centru comunitar eficient energetic pentru copiii din Buftea

Dow -Centrul comunitar Buftea - Habitat 2017Dow Romania, parte a The Dow Chemical Company, va sustine financiar construirea unui centru comunitar eficient energetic in Buftea. Locatia va facilita accesul la educatie si activitati conexe zilnice pentru 50-70 de copii si va sprijini de-a lungul intregului an alti 150 de copii. Centrul va fi construit pe parcursul a doi ani si va fi administrat de catre Asociatia Hercules, care are o experienta de peste 10 ani in interactiunea cu copiii care provin din familii vulnerabile.

Centrul comunitar din Buftea este proiectat sa respecte principiile eficientei energetice. Vor fi folosite solutii pasive pentru minimizarea pierderilor si consumului de energie. Cea mai importanta dintre acestea este forma compacta a cladirii – spatiile fiind proiectate in suprafete optime care vor tine transferurile termice la nivel minim. Incaperile unde se vor desfasura activitatile principale sunt orientate spre Sud, astfel incat sa beneficieze de cat mai multa lumina naturala. Holurile, accesul spre curte, baile si spatiile tehnice, care necesita mai putina caldura, sunt orientate spre Nord. Cladirea va functiona cu un sistem de ventilatie naturala, care se va realiza din faza de constructie. Astfel vor fi eliminate ventilatiile mecanice, care adauga costuri suplimentare de energie si mentenanta.  
Prin parteneriate dezvoltate cu producatori de profil, Habitat for Humanity Romania va folosi produse si materiale care indeplinesc standardele de eficienta energetica.

Claudiu Tuncu, Country Manager Dow Romania si BulgariaSuntem mandri sa ne alaturam unui proiect care abordeaza doua provocari majore: educatia si eficienta energetica. Centrul comunitar din Buftea va oferi educatie si un mediu prosper pentru copii, in scopul dezvoltarii lor. In plus, cladirea eficienta energetic, folosind materiale inovatoare, va aduce reduceri de costuri, care vor permite Asociatiei Hercules sa utilizeze mai multe fonduri pentru programele educationale. Acesta este un pas important in dezvoltarea unor comunitati durabile, nu numai in Romania, ci si la nivel global“, a declarat Claudiu Tuncu, Country Manager Dow Romania si Bulgaria.

Intre 2015 si 2017, Dow a sprijinit construirea a doua cvadruplexuri in Ploiesti, contribuind la imbunatatirea conditiilor de locuire pentru opt familii cu venituri mici. Proiectul va fi definitivat la inceputul anului viitor. Dow Romania a sprijinit financiar proiectul si a donat materiale de izolare termica. In plus, angajatii companiei si-au oferit cu generozitate timpul si au muncit pe santier.

Dow Chemical Company si Habitat for Humanity International celebreaza 35 de ani de parteneriat la nivel international. In 2017, Dow va sprijini 42 de proiecte Habitat for Humanity din 19 de tari prin activitati de voluntariat realizate de angajati, donatii de produse si sprijin financiar. Dow a investit mai mult de 1,4 milioane de dolari pentru a sprijini aceste proiecte si mai mult de 2.000 de angajati vor participa ca voluntari la construirea de case, alaturi de viitorii proprietari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.