DP World preda copiilor din Constanta lectii despre industia maritima

DP World - ConstantaDP World Constanta, in parteneriat cu Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta si Scoala Gimnaziala nr.12 „B.P.Hasdeu” va implementa un proiect pilot de educatie nonformala destinat copiilor cu varste intre 8-14 ani. Scopul proiectului vizeaza imbunatatirea cunostintelor copiilor despre domeniile sectorului maritim, comert si logistica si stimularea aspiratiilor si increderii in posibilitatea unei cariere de succes in industria de profil.

Angajatii DP World Constanta vor sustine, in calitate de voluntari, noua sesiuni de educatie nonformala pentru un numar de 30 de copii de la Scoala Gimnaziala Nr.12, predandu-le acestora informatii despre industria maritima, care au la baza o curicula conceputa de specialisti in educatiei din Marea Britanie si o vasta experienta acumulata de angajatii companiei, in domeniul lor de activitate.

Suntem hotarati sa imbunatatim viata oamenilor din comunitatile in care ne desfasuram activitatea si dorim sa contribuim la dezvoltarea societatii prin abordarea problemelor sociale existente. Suntem mandri ca am creat un program educativ de impact, care implica si responsabilizeaza angajatii companiei la nivel global”, a declarant Cosmin Carstea, director general DP World Constanta. 

Lectiile, urmand un plan interactiv si atractiv pentru copii, sunt create astfel incat sa-i incurajeze sa aiba o gandire analitica si critica, de ansamblu si „out of box”, sa exploreze subiecte noi precum sustenabilitatea si optiunea unei cariere in industria maritima. Curicula cuprinde subiecte de geografie, matematica, desen, design, tehnologie, dar si incluziune sociala si multiculturalism.  Proiectul se va incheia printr-o vizita la teminalul de containere portul Constanta Sud, unde copiii vor avea prilejul sa vada ceea ce li s-a prezentat teoretic in cadrul sesiunilor informative.

Proiectul pilot pentru Romania face parte din programul international de educatie globala al companiei DP World pentru copii de 8-14 ani, derulat in 31 de tari, in sapte limbi de circulatie  internationala si conceput special pentru a sprijini educatia formala, in conditiile in care 250 de milioane de copii din lume nu stiu sa scrie si sa citeasca chiar daca merg la scoala. Primele lectii din cadrul programului au avut loc in Emiratele Unite, India, Pakistan, Senegal, Marea Britanie, Argentina si Filipine, iar acum se desfasoara pe sase continente.

DP World isi propune sa sprijine prin acest proiect, 34.000 de copii pana in anul 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.