E-Distributie Muntenia sustine o clasa in sistem dual la Colegiul Tehnic Energetic Bucuresti

Electricieni E-Distributie _E-Distributie Muntenia va sustine incepand cu acest an o clasa in sistem dual la Colegiul Tehnic Energetic Bucuresti. Absolventii vor primi certificarea de Electricieni Exploatare Centrale, Statii si Retele Electrice.

O componenta importanta a programului este pregatirea practica, atat in laboratoarele Colegiului cat si in instalatiile E-Distributie Muntenia. In primul an al programului, cel putin 20% din ore vor fi de formare practica in instalatiile E-Distributie Muntenia, iar aceasta pondere va creste la 60% in al doilea an si la 70% in al treilea an. Pregatirea practica va include ore de mentorat cu specialisti si tutori ai E-Distributie Muntenia, pregatiti special pentru aceste activitati.

Programul este organizat in sistemul dual de invatamant, ceea ce asigura sprijinul E-Distributie Muntenia catre Colegiul Tehnic Energetic Bucuresti pe durata celor 3 ani de studiu. Compania va acorda elevilor o bursa lunara de 200 de lei, care se adauga bursei de 200 de lei acordate in sistemul de invatamant profesional de stat.

Domeniul energiei cunoaste schimbari semnificative in ultimii ani, in special ca urmare a introducerii de noi tehnologii, care au adus atat o simplificare a operatiunilor pentru electricieni cat si nevoia de noi competente. Companiile Grupului Enel au adoptat un model de afaceri bazat pe Crearea de Valoare in Comun (Creating Shared Value), care vizeaza dezvoltarea sustenabila a companiei si a comunitatilor. Acest program va sprijini formarea profesionala a tinerilor care doresc sa devina electricieni si in plus le va oferi acestora o sansa de angajare in cadrul companiilor E-Distributie, dupa absolvire”, a declarat Federico Panone, Director General E-Distributie.

Inscrierile pentru clasa duala “Viitor electrician” vor avea loc in zilele de 15, 18 si 19 iunie 2018. Pentru inscriere, elevii se vor prezenta, impreuna cu un parinte sau un reprezentant legal, la secretariatul scolii in care invata, unde vor primi fisa de inscriere pentru invatamantul profesional de stat. Apoi vor merge la sediul Colegiului Tehnic Energetic Bucuresti, unde vor fi ajutati sa completeze fisa de inscriere in invatamantul profesional de stat, precum si fisa de optiuni pentru invatamantul dual.

In plus, E-Distributie Muntenia va sustine diverse nevoi ale elevilor, cum ar fi cheltuielile legate de examinarile de medicina a muncii si analize medicale obligatorii, echipamente de lucru si de protectie, masa de pranz in fiecare zi, cheltuielile de transport si cazare pentru elevii din afara Bucurestiului, abonamente la transportul intern in Bucuresti, vizite de studiu.

Dupa finalizarea programului de trei ani, absolventii vor deveni Electricieni Exploatare Centrale, Statii si Retele Electrice, astfel ca vor putea lucra ca electricieni de masura pe partea de verificare si recuperare de energie electrica sau electricieni de medie tensiune sau medie-joasa tensiune in statii electrice.

Viitorii electricieni care vor dori sa devina lider de echipa vor putea urma cursuri de maistri, iar cei care doresc sa continue studiile vor putea participa la examenul de bacalaureat in timp ce sunt angajati. Mai departe, cei care doresc sa devina ingineri vor putea urma o facultate de profil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.