E.ON: 54.000 de spinnere pot face un LED sa lumineze timp de o ora

E.ON Fidget_SpinnerConform unor calcule facute de E.ON cu ajutorul studentilor de la Inginerie Electrica din Hanovra – Germania, 750 de spinnere pot face un televizor sa functioneze timp de o secunda, iar 1.000 de spinnere pot porni un frigider.

Aceste jucarii colorate, care costa doar cativa euro, sunt foarte populare mai ales printre scolari.

Se pare, asadar, ca un singur spinner se rasuceste cu o viteza de 15 rotatii pe secunda (lucru care ii reuseste cu usurinta oricarui jucator) si genereaza o cantitate redusa de energie. Impreuna, insa, aceste jucarii pot face lucruri de neimaginat: de exemplu, 750 de spinnere pot genera energia necesara pentru a face un televizor cu diagonala de 55 inch sa functioneze timp de o secunda, iar 1.000 de astfel de jucarii pot face sa porneasca un frigider standard.

E nevoie de 54.000 de spinnere pentru a face un LED sa lumineze timp de o ora”, spune un oficial E.ON, conform calculelor realizate impreuna cu studentii la Inginerie Electrica din Hanovra (Germania).

Vanzatorii de jucarii estimeaza ca s-au vandut deja sute de mii de astfel de dispozitive, care in acest moment sunt invartite energic de mii de degete din intreaga Europa.

Cu toate acestea, spinnerele nu sunt o sursa viabila de energie sustenabila, pentru ca in cadrul transferului de energie kinetica inspre energia electrica se pierde mult din energia produsa astfel.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.