E-ON: 9 echipe de studenti vor concura in Finala Energy Challenge 2017

Energy Challenge -Protagonistii din Marea Finala a editiei 2016Prima etapa a competiei Energy Challenge 2017 a adunat idei si solutii tehnice inedite din partea a 17 echipe din 6 centre universitare din tara: Bucuresti, Cluj Napoca, Iasi, Ploiesti, Targu Mures si Timisoara.  Lucrarile propuse au fost analizate de un juriu format din specialisti E.ON, in etapa urmatoare calificandu-se 9 echipe dintre cele inscrise in competitie. Echipele finaliste vor participa in perioada 27 februarie-3 martie, la Targu Mures, la un training specializat – Energy Challenge Academy, ocazie cu care vor afla mai multe informatii despre piata de energie si Grupul E.ON in Romania. Totodata, echipele vor avea posibilitatea de a dezvolta ideea cu care s-au inscris in concurs sau de a primi sfaturi de la specialistii in domenii tehnice si resurse umane.

Marea finala va avea loc in luna aprilie, la Targu Mures, si va desemna cele mai bune 3 proiecte ale editiei Energy Challenge 2017, respectiv, castigatorii premiilor puse in joc”, spun reprezentantii companiei.

Energy Challenge este o competitie dedicata studentilor dornici sa contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamica si in continua schimbare a energiei. Editia 2017 este dedicata tuturor studentilor la zi la facultatile din Romania, nivelul licenta si master. Energy Challenge a debutat in 2015 pe plan local, la Cluj Napoca, iar in 2016 s-a extins si la Iasi, antrenand zeci de studenti.

In 2015 proiectul castigator a fost PCM – Phone controlled meter (integrarea unui Modem GSM/GPRS pentru a efectua controlul de la distanta prin intermediul retelei de telefonie mobila) iar membrii echipei Team der Zukunft au primit cate o tableta iPad.

In 2016 membrii echipei castigatoare, Future Energy, au beneficiat de o vizita de lucru la sediile E.ON din Malmo-Suedia si Danemarca-Copenhaga unde au vizitat parcuri eoliene si puncte de lucru cu infrastructura de E- mobility. Totodata, tinerii au testat masinile Tesla in Danemarca intrucat  proiectul castigator Car to grid a avut ca tema conectarea la retea a masinilor electrice.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.