CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

E.ON a devenit membru al Aliantei Europene pentru Hidrogen Curat

eon donatieGrupul E.ON. s-a alaturat ”Aliantei Europene pentru Hidrogen Curat”, formata de Uniunea Europeana la inceputul lunii iulie,  si care cuprinde in jur de 200 de companii si organizatii.

Alianta isi propune sa extinda si sa implementeze tehnologiile pe baza de hidrogen pana in anul 2030. Printre obiectivele aliantei se afla si promovarea cererii de hidrogen, resursa care are emisii reduse de carbon, din partea unor sectoare industriale si de transport, precum si aducerea sub aceeasi umbrela a transmiterii si distributiei de hidrogen. In vederea realizarii acestor obiective, Alianta constituie un punct de intalnire pentru politica, industrie si societate, punand astfel expertiza sa la dispozitia Comisiei Uniunii Europene, pentru a o consilia cu privire la implementarea strategiei sale pentru hidrogen.

”Utilizarea extinsa a hidrogenului ca sursa energetica a viitorului ofera o oportunitate importanta si poate juca un rol decisiv in decarbonizarea completa a sectoarelor industriale, transportului sau domeniului rezidential. Sunt incantat ca putem oferi expertiza noastra nu numai Consiliului pentru Hidrogen al guvernului german, care este prezidat de catre Grupul E.ON, ci si la nivel european, in cadrul aliantei nou formate.” – Johannes Teyssen, Director General al E.ON.

E.ON are proiecte pilot in explorarea potentialelor utilizari ale hidrogenului si , ca atare, poate aduce o contributie valoroasa in cadrul Aliantei Europene pentru Hidrogen Curat. De exemplu, initiativa ”Gaze nepoluante, din energie nepoluanta”, pe care E.ON a lansat-o anul trecut include deja numeroase proiecte pe baza de hidrogen la nivelul intregului grup, cu obiective variate si aflate in stadii diferite de dezvoltare. Un exemplu in acest sens il constituie proiectul ”Smart Quart”, in cadrul caruia E.ON construieste o retea de hidrogen in comunitatea Rhineland-Palatinate, Germania. Initial, electricitatea verde va fi convertita in hidrogen, apeland la tehnologia de tip “electricitate-gaz”. Acesta este apoi distribuit intr-o microretea si poate fi folosit ulterior pentru alimentarea autobuzelor sau la generarea de agent termic.

E.ON isi propune sa asigure dezvoltarea rapida a unei economii bazate pe hidrogen. Acest lucru se poate face prin intermediul instituirii unei cote de gaz nepoluant sau a unui mecanism similar care sa faca posibile investitiile. Spre exemplu, E.ON se afla in proces de compatibilizare a retelelor de gaz pentru distributia de hidrogen, pana in 2030.

Consiliul pentru Hidrogen este prezidat de catre Katherina Reiche, sef al subsidiarei E.ON Innogy Westenergie, de la inceputul lunii iunie a acestui an. Consiliul are in componenta 25 de experti de rang inalt din industrie, din mediul stiintific si din societatea civila. Obiectivul acestora este sa contribuie la implementarea si dezvoltarea strategiei pentru hidrogen a guvernului german.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.