E.ON a dotat 10 scoli din 10 judete cu sisteme de iluminat cu leduri

EonE.ON Romania  a dotat 10 scoli din 10 judete cu sisteme de iluminat cu leduri, prin  programul „Energie in scolile copilariei”. Proiectul s-a derulat in acest an in scoli si licee din judetele Timis, Hunedoara, Sibiu, Harghita, Bistrita Nasaud, Maramures, Bacau, Iasi, Botosani si Vaslui.

Datorita proiectului, peste 10.000 de elevi si profesori din 10 scoli beneficiaza in noul an scolar, de conditii de studiu mai bune. Proiectul din acest an a insemnat achizitia si montarea a circa 6.000 corpuri de iluminat si a 15.000 tuburi led, efortul investitional al companiei E.ON fiind estimat la 650.000 euro.

Corpurile de iluminat cu tehnologie led aduc o economie de electricitate pentru iluminat de pana la 80% comparativ cu cele clasice, conform producatorilor, ceea ce se va traduce pentru beneficiari prin facturi mai mici pentru energia electrica. 

Dan Morari, director general al E.ON Energie RomaniaImbunatatirea conditiilor de desfasurare a lectiilor pentru copii intr-o maniera sustenabila, ajutand si la o reducere a consumului destinat iluminatului spatiilor de studiu dar si a emisiilor de CO2, este un bun exemplu al modului in care ne dorim sa ne implicam in domeniul educatiei, si nu numai. Speram ca astfel vom contribui la cresterea performantelor scolare si la transformarea salilor de curs in locuri mult mai prietenoase”, a declarat Dan Morari, Director General Adjunct al E.ON Romania.

Beneficiile noilor corpuri de iluminat nu se opresc la un consum sensibil mai scazut, iluminatul cu led avand o duInfographrata de viata de cateva ori mai mare fata de sistemele clasice, intre 50.000 si 100.000 de ore de functionare, si o luminozitate superioara, respectiv 98% din cea naturala. Un alt aspect important al utilizarii tehnologiei led, mai ales pentru elevi, este faptul ca aceasta este mai sanatoasa, de exemplu nu apar fluctuatii, studiul la o lumina improprie poate cauza tensionarea ochilor si dureri de cap.

“Energie in scolile copilariei” a debutat in 2012, iar de atunci, an de an, au fost montate 27.500 de corpuri de iluminat si 67.000 de tuburi economice si cu led, suma investita de companie in acest proiect fiind de aproape 3 milioane de euro. Proiectul a fost implementat in 54 de unitati de invatamant din 16 judete din tara, din mediul rural si urban, peste 35.000 de elevi si cadre didactice fiind beneficiari directi.

Incepand cu anul 2005, E.ON Romania a sustinut cu peste 12 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate sociala in comunitatile in care isi desfasoara activitatea, numarul total al beneficiarilor acestor initiative ridicandu-se la aproximativ 295.000. Numai in domeniul educatiei au fost derulate proiecte de peste 5,7 milioane euro, de acestea beneficiind circa 190.000 de copii.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.