CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

E.ON a emis cu succes obligațiuni verzi de 1,5 miliarde de euro, în primele zile din 2024

E.ON a emis cu succes, în primele zile ale anului 2024, două tranșe de obligațiuni cu un volum combinat de 1,5 miliarde de euro, din care – obligațiuni de 750 de milioane de euro cu scadență în ianuarie 2031 și cupon de 3,375% și obligațiuni verzi de 750 de milioane de euro cu scadență în ianuarie 2036 și cupon de 3,750%.

Tranzacția a atras o cerere mare de investitori, cu un portofoliu de comenzi combinat de peste 4,6 miliarde de euro. Împreună cu prefinanțarea de 1,5 miliarde de euro din august 2023, E.ON a reușit, încă de la începutul acestui an, să asigure părți semnificative din necesarul de finanțare pentru 2024.

Veniturile obținute din obligațiunile verzi vor finanța și/sau refinanța proiecte verzi eligibile, așa cum sunt definite în E.ON Green Bond Framework.

„Odată cu emiterea de obligațiuni de acum, am stabilit o altă piatră de temelie pentru a acoperi nevoile noastre de finanțare pentru 2024. Cererea investitorilor reflectă încrederea continuă în E.ON ca o companie stabilă, orientată spre creștere și investiții. Obligațiunile verzi ne permit să finanțăm proiecte sustenabile care conduc la continuarea decarbonizării sistemelor energetice. Acest lucru subliniază poziția noastră de jucător cheie al tranziției energetice în Europa”, a declarat Marc Spieker, Director financiar al E.ON.

Barclays, ING, SMBC și Société Générale au avut calitatea de agenți activi în tranzacție. E.ON Green Bond Framework și Second Party Opinion (o certificare din partea renumitei agenții de rating Sustainalytics) sunt disponibile online: http://www.eon.com/greenbond.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.